Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμια#HubofStories: Αεροδρόμιο και Αθήνα μέσα από την πένα 5 διάσημων Ελλήνων συγγραφέων
Αεροδρόμια

#HubofStories: Αεροδρόμιο και Αθήνα μέσα από την πένα 5 διάσημων Ελλήνων συγγραφέων

Το αεροδρόμιο ζήτησε την έμπνευση όλων των φίλων της Αθήνας σε 40 μόνο λέξεις. Οι ιστορίες θα γίνουν βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019 και τα έσοδα θα διατεθούν από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σε συγκεκριμένη φιλανθρωπική δράση.

Η ανακήρυξη της Αθήνας από την UNESCO ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου για το 2018, έδωσε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών μια ξεχωριστή αφορμή για να αναδείξει μία ακόμη διάσταση της οντότητάς του. Γιατί ένα αεροδρόμιο δεν είναι απλώς ένα σημείο σύνδεσης πόλεων και διαδρομών. Στην πραγματικότητα, είναι ένας τόπος όπου διασταυρώνονται καθημερινά χιλιάδες ιστορίες ανθρώπων από διαφορετικές αφετηρίες. Με αρχή το 2016 και το βιβλίο “Lost & Found”, το οποίο έγινε ταινία ένα χρόνο αργότερα, φέτος το αεροδρόμιο της Αθήνας με τα #Airportraits και #HubofStories καταγράφει ότι κάθε ταξίδι είναι και μία ιστορία και κάθε ιστορία είναι διαφορετική και μοναδική.

#Airportraits: Ξεκινώντας με δεκάδες μικρά πορτραίτα ταξιδιωτών και τις ιστορίες τους, το αεροδρόμιο της Αθήνας μοιράστηκε στο Instagram τη γοητεία των αφηγήσεων και η συνέχεια έγινε με το #HubofStories:  Στο πνεύμα της “σύνδεσης ανθρώπινων ιστοριών”, το αεροδρόμιο ζήτησε μέσω της σελίδας του στο Facebook την έμπνευση όλων των φίλων που έχουν στην καρδιά τους την Αθήνα, το ταξίδι και το αεροδρόμιο: “Γράψε την ιστορία σου και… γράψε ιστορία”… σε 40 μόνο λέξεις.


Η “οικογενειακή” φωτογραφία…


… και οι 4 από τους 5 νικητές.

Στη συνέχεια, 5 γνωστοί Έλληνες συγγραφείς, οι Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Πέτρος Τατσόπουλος, Σώτη Τριανταφύλλου και Χρήστος Χωμενίδης, πήραν το έναυσμα και ζωντάνεψαν μέσα από την πένα τους το διήγημα που οι ίδιοι επέλεξαν, μέσα από πλήθος διαφορετικών και μοναδικών “ιστοριών των 40 λέξεων”.

Εκδήλωση για το project #HubofStories στο πλαίσιο της “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου” του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε στην “καρδιά” της πόλης, την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, παρουσία των συγγραφέων και των νικητών του διαγωνισμού. Οι ιστορίες θα γίνουν βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019 και τα έσοδα θα διατεθούν από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σε συγκεκριμένη φιλανθρωπική δράση.

Από αριστερά οι κ.κ.: Άννα Ρούτση, Τύπος, “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου” του Δήμου Αθηναίων, Φοίβος Σακαλής, συντονιστής προγράμματος της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων, Μαρίνα Παπαγεωργίου, Τομεάρχης Γραφείου Τύπου, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Εριφύλη Μαρωνίτη, διαχειρίστρια έργου της διοργάνωσης “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου” του Δήμου Αθηναίων.

Η κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του αεροδρομίου της Αθήνας είπε με αφορμή το #HubofStories: “Το αεροδρόμιο είναι βέβαια κομβικό σημείο αεροπορικής δραστηριότητας. Η κινητήριος όμως δύναμη που ‘τροφοδοτεί’ και διαμορφώνει τη δραστηριότητα αυτή σε καθημερινό επίπεδο είναι οι άνθρωποι που ταξιδεύουν, που επισκέπτονται το αεροδρόμιο, που εργάζονται σε αυτό. Αυτήν την ανθρωποκεντρική διάσταση, δηλαδή τις διαφορετικές και μοναδικές ανθρώπινες ιστορίες που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς το αεροδρόμιο θέλουμε να αναδείξουμε με τα #Airportraits και το #HubofStories. Στην προσπάθειά μας αυτή, η ‘Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου’, οι 5 συγγραφείς μας, οι ταξιδιώτες, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου, καθώς και το κοινό που μας παρακολουθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συμμετέχει στις δράσεις αυτές είναι οι πολύτιμοι συνεργάτες μας και τους ευχαριστούμε θερμά για την ουσιαστική και πολύ ιδιαίτερη συνεργασία. Η οποία βέβαια δεν σταματά εδώ. Επόμενος ‘εναλλακτικός’ προορισμός: το βιβλίο μας που θα κυκλοφορήσει το 2019”.

Ο κ. Φοίβος Σακαλής, συντονιστής προγράμματος της “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου” του Δήμου Αθηναίων, δήλωσε: “Το αεροδρόμιο είναι ένα τοπόσημο πολυσήμαντο, συνυφασμένο με την ζωή όλων μας, την προσωπική μας ιστορία, ένα μέρος που έχουμε βιώσει τα πιο ισχυρά συναισθήματα. Ένα πραγματικό Hub of Stories δηλαδή, ένας τόπος όπου αθροίζονται οι ιστορίες και οι αφηγήσεις πολλών, και αυτή είναι και η δική μας προσέγγιση για την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου: Να δημιουργήσουμε ένα Hub αφηγήσεων που να αφορούν όλους και να ξεπηδούν από τα βιβλία. Συνεχίζουμε λοιπόν τις κοινές μας δράσεις για τη διάδοση του βιβλίου και την τόνωση της φιλαναγνωσίας”.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε: Από αριστερά, μέσω Skype, η κα Σώτη Τριανταφύλλου, και επί σκηνής, η κα Ιωάννα Παπαδοπούλου και οι συγγραφείς κ.κ. Χρήστος Χωμενίδης, Πέτρος Τατσόπουλος, Αμάντα Μιχαλοπούλου και Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024