Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑπατεώνες υπόσχονται επιδοτήσεις 'μαϊμού' προειδοποιεί η ΣΕΤΚΕ
Τουριστικά καταλύματα

Απατεώνες υπόσχονται επιδοτήσεις 'μαϊμού' προειδοποιεί η ΣΕΤΚΕ

Επίδοξοι 'εκπρόσωποι' προγραμμάτων ΕΣΠΑ τηλεφωνούν στους επιχειρηματίες ισχυριζόμενοι ότι έχει εγκριθεί για την επιχείρηση τους ένα υψηλό ποσό επιδότησης και για την άμεση εκταμίευσή του θα πρέπει να τους καταβάλουν ένα ποσό της τάξεως των 5.000 – 10.000 ευρώ.

Όλο και πληθαίνουν οι αναφορές στη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος και στις κατά τόπους Ενώσεις ότι, επιτήδειοι προσεγγίζουν τηλεφωνικά επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων και τους “υπόσχονται” επιχορηγήσεις μέσω διαφόρων επιδοτούμενων προγραμμάτων, φυσικά με το αζημίωτο.

Πιο συγκεκριμένα, επίδοξοι “εκπρόσωποι” προγραμμάτων ΕΣΠΑ τηλεφωνούν στους επιχειρηματίες ισχυριζόμενοι ότι έχει εγκριθεί για την επιχείρηση τους ένα υψηλό ποσό επιδότησης και για την άμεση εκταμίευσή του θα πρέπει να τους καταβάλουν ένα ποσό της τάξεως των 5.000 – 10.000 ευρώ.

Το φαινόμενο παρατηρείται ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ και το κόλπο κάθε άλλο παρά τωρινό είναι, αφού και στο παρελθόν έχουν συμβεί διάφορες απάτες με επιτήδειους, οι οποίοι υπόσχονται επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ.

Προς αποφυγή κάθε εμπλοκής σε κάποιο τέτοιο περιστατικό οικονομικής απάτης, η ΣΕΤΚΕ εφιστά στους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων – μέλη της να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και να ενημερώσουν τον Σύλλογο – Ομοσπονδία που ανήκουν σε περίπτωση που πέσει κάτι στην αντίληψή τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024