Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΆγρια δολοφονία δύο Σκανδιναβών τουριστριών στο νότιο Μαρόκο
Προορισμός

Άγρια δολοφονία δύο Σκανδιναβών τουριστριών στο νότιο Μαρόκο

Ο Άνω Άτλας κάθε χρόνο προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, ιδιαίτερα για περιπατητικό τουρισμό.

Νεκρές εντοπίστηκαν δυο Σκανδιναβές τουρίστριες στο νότιο Μαρόκο, με τραύματα από “αιχμηρό αντικείμενο” (μάλλον μαχαίρια) στο λαιμό τους, ανακοίνωσαν χθες οι αρχές του βασιλείου.

Τα πτώματα των δύο γυναικών, μία Δανή και μία Νορβηγή, εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας σε “απομονωμένη ορεινή περιοχή”, 10 χλμ. από το Imlil, ένα μικρό τουριστικό χωριό στον Άνω Άτλαντα, ανέφερε το Υπουργείο Εσωτερικών σε σχετική ανακοίνωσή του.

Διενεργείται έρευνα για να εξιχνιαστούν οι συνθήκες αυτής της εγκληματικής πράξης, με μεγάλη δύναμη των υπηρεσιών ασφαλείας να έχει αναπτυχθεί στην περιοχή, ενώ οι τουριστικές εκδρομές σε αυτήν ανεστάλησαν, όπως μετέδωσαν μαροκινά ΜΜΕ.

Η αγροτική κοινότητα Imlil αποτελεί για πολλούς από αυτούς το σημείο συγκέντρωσης και αναχώρησης για την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή της βόρειας Αφρικής, το Όρος Toukbal (4.167 μέτρα), 82 χλμ. νότια του Marrakesh.

Ο Άνω Άτλας κάθε χρόνο προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, ιδιαίτερα για περιπατητικό τουρισμό. Έπειτα από πολλά χρόνια στασιμότητας, το Μαρόκο κατέγραψε ιστορικό υψηλό ως προς τις αφίξεις τουριστών το 2017, με 11,35 εκατ. επισκέπτες, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 11 εκατομμυρίων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024