Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
TOs

'ΚITTILA' το όνομα του νέου Boeing 737 MAX 8 της TUI

Θοδωρής Κουμέλης - 19 December 2018, 09:30

Τα νέα αεροσκάφη της TUI λειτουργούν ως πρεσβευτές των διαφόρων τουριστικών προορισμών. Το φινλανδικό Kittilla στην περιφέρεια της Λαπωνίας είναι ο βορειότερος προορισμός της TUI, ιδιαίτερα δημοφιλής στη χειμερινή περίοδο.


Κάθε χρόνο, 27 εκατ. ταξιδιώτες επιλέγουν την ΤUI για τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις τους σε περισσότερους από 100 παραθεριστικούς προορισμούς. H TUI διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας με τις χώρες και τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται. Αυτή ακριβώς η εταιρική σχέση είναι που η TUI επιδιώκει να τονίσει. Για το σκοπό αυτό, ο Όμιλος TUI δίνει στα νέα αεροσκάφη τύπου Boeing 737 MAX 8 του στόλου του ονόματα προορισμών. Τα αεροσκάφη του ομίλου ΤUI  γίνονται έτσι πρεσβευτές για τις εν λόγω περιοχές.

Τρεις προορισμοί έχουν ήδη δώσει το όνομα τους στα νέα αεροσκάφη της TUI, μεταξύ των οποίων και η Ρόδος. Η ονοματοδοσία είχε λάβει χώρα στο αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Θα ακολουθήσουν το 2019 και άλλοι ελληνικοί προορισμοί οι οποίοι θα δώσουν το όνομά τους σε αεροσκάφη της TUI. Χθες, 17 Δεκεμβρίου, ονοματοδοτήθηκε το τέταρτο από τα 72 νέα αεροσκάφη στο βορειότερο προορισμό που δραστηριοποιείται η TUI: στο Kittilla της φινλανδικής Λαπωνίας, στον Αρκτικό Κύκλο. Το Boeing 737 MAX 8 της TUI Airways με αριθμό ταξινόμησης GTUMA πήρε το όνομα “Kittila” στο πλαίσιο τελετής που έλαβε χώρα στο Διεθνή Αερολιμένα της πόλης Kittila.



Δεδομένου ότι η Λαπωνία θεωρείται “Χώρα του Άγιου Βασίλη”, η TUI επέλεξε τον Άγιο Βασίλη για ανάδοχο του αεροσκάφους. Το βάπτισμα έγινε με χιόνι. Η εκδήλωση είχε και ελληνική παρουσία, καθώς στη διοικητική δομή της TUI ο προορισμός της Λαπωνίας υπάγεται στην Ελλάδα. Παρόντες κατά την τελετή, ήταν ο περιφερειακός διευθυντής της TUI Destination Experiences, κ. Γιώργος Δήμας, εκπρόσωποι των τοπικών ξενοδοχειακών και τουριστικών φορέων όπως επίσης και ξενοδόχοι και τοπικές επιχειρήσεις με τις οποίες η TUI διατηρεί επιχειρηματική συνεργασία στην περιοχή.

Όπως δήλωσε ο Άγιος Βασίλης, ανάδοχος του αεροσκάφους, “είναι μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη στιγμή για εμένα και για τη Λαπωνία. Πολλοί επισκέπτες έρχονται κάθε χειμώνα στην όμορφη, χιονισμένη Λαπωνία, εδώ στη βορειότερη άκρη του κόσμου για να περάσουν υπέροχες μέρες σε ένα μαγευτικό τοπίο. Θα τους επισκεφτώ και εγώ σε λίγες μέρες. Τα ταξίδια φέρνουν τον κόσμο κοντά. Είμαι υπερήφανος που το νέο αεροσκάφος της TUI θα φέρει το όνομα ‘Kittila’. Ελπίζω οι επισκέπτες να αναχωρούν από την περιοχή μας πάντα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Εύχομαι σε όλον τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα”.

Από την πλευρά του, ο κ. Δήμας ανέφερε: ”Ο τουρισμός φέρνει κοντά ανθρώπους και πολιτισμούς. Τα αεροσκάφη μας αποτελούν πτυχή της ταξιδιωτικής εμπειρίας και ταυτόχρονα λειτουργούν ως συνδετικοί κρίκοι με πάνω από 100 προορισμούς στους οποίους δραστηριοποιείται η TUI. Η Λαπωνία είναι πραγματικά ένας ξεχωριστός προορισμός, ιδιαίτερα στους χειμερινούς μήνες. Προσφέρουμε στην αγγλική, ολλανδική και βελγική αγορά συνολικά 29 ξενοδοχεία στη Λαπωνία σε 4 διαφορετικά αεροδρόμια της περιοχής. Έχουμε άριστη συνεργασία με τους τοπικούς τουριστικούς παράγοντες και ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμάς που μας τίμησαν με την παρουσία τους σε αυτή την όμορφη πανηγυρική εκδήλωση εδώ στο Kittila”.

Σε σύγκριση με άλλα αεροσκάφη του συγκεκριμένου μεγέθους, που έχει στο πα-ρελθόν χρησιμοποιήσει η TUI για την εκτέλεση των πτήσεών της, ο τύπος 737 MAX 8 διακρίνεται για την κατά ποσοστό 20% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και κατά συνέπεια τις κατά 20% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Επιπλέον, το επίπεδο θορύβου κυμαίνεται σε επίπεδα κατά 40% χαμηλότερα, συνεισφέροντας έτσι στην εξυπηρέτηση των στόχων περιβαλλοντικής αειφορίας του Ομίλου. Ο Όμιλος TUI αποσκοπεί να έχει, μέχρι το 2020 αναδειχθεί ως η αεροπορική εταιρεία με τις λιγότερες εκπομπές.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top