Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
MICE

Οι προσπάθειες για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού συνεχίζονται, υποστηρίζει ο HAPCO

Τατιάνα Ρόκου - 28 Δεκέμβριος 2018, 13:45

Ο HAPCO τονίζει ότι στόχος του είναι να έρθει πιο κοντά στα μέλη του, να ζητήσει την ενεργή συμμετοχή τους σε ομάδες εργασίας και να προβούν σε δράσεις που θα αναδείξουν τη δυναμική του Συνδέσμου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Το 2018 ήταν μια καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αντιμετωπίστηκαν τα διαρθρωτικά προβλήματα που δυσχεραίνουν την περαιτέρω ανάπτυξη του και ιδιαίτερα την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού. Αυτό υποστηρίζει σε μια απολογιστική του “ματιά” ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO).

“Με διάφορες ενέργειες και δράσεις προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε την τουριστική συνεδριακή (MICE) εικόνα της χώρας στη διεθνή αγορά, να προσελκύσουμε διεθνή συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις και να αναδείξουμε τα οφέλη, με στόχο να ενδυναμώσουμε την ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα. Πραγματοποιήσαμε ουσιαστικές συναντήσεις με φορείς που επηρεάζουν το συνεδριακό τουρισμό, υπογράψαμε μνημόνια συνεργασίας και πετύχαμε τη βελτίωση εγκυκλίων προς όφελος του κλάδου μας και των μελών μας.

Τη χρονιά που φεύγει ο HAPCO είχε ενεργή συμμετοχή στην ΙΜΕΧ Φρανκφούρτης, στην IBTM Βαρκελώνης και στη PHILOXENIA.
Κορυφαίο γεγονός ήταν το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο HAPCO (31/1-01/02/2018) για τον Επαγγελματικό και Συνεδριακό Τουρισμό, όπου  παρουσιάστηκαν οι νέες τάσεις και προκλήσεις που επικρατούν στον κλάδο μας”, αναφέρει ο Σύνδεσμος.

“Στη νέα χρονιά που ανατέλλει, οι προσπάθειες του Συνδέσμου για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού συνεχίζονται με νέες πρωτοβουλίες και δράσεις.

Ξεχωρίζει το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο HAPCO που θα διεξαχθεί μέσα στο α’ εξάμηνο του 2019 και θα επικεντρωθεί σε καίρια ζητήματα, τα οποία απασχολούν το τουριστικό και συνεδριακό ‘γίγνεσθαι’ της χώρας μας, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με συμμετοχή καταξιωμένων ‘ειδικών’ του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό”.

Ο HAPCO τονίζει ότι στόχος του είναι να έρθει πιο κοντά στα μέλη του, να ζητήσει την ενεργή συμμετοχή τους σε ομάδες εργασίας και να προβούν σε δράσεις που θα αναδείξουν τη δυναμική του Συνδέσμου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. “Με την ενότητα και το ενδιαφέρον μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα προς όφελος του συνεδριακού τουρισμού και της Ελλάδας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top