Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΧωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση η Σαμοθράκη
Ακτοπλοΐα

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση η Σαμοθράκη

Η Σαμοθράκη απέχει 24 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη και το δρομολόγιο με το τακτικό πλοίο διαρκεί περίπου δύο ώρες.

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση παραμένει, από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, 28 Δεκεμβρίου, η Σαμοθράκη, λόγω βλάβης στο πλοίο που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το βράδυ της Κυριακής αναμενόταν να φτάσει στη Σαμοθράκη πλοίο για να μεταφερθούν οι 120 επιβάτες που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί.

“Βρισκόμαστε σε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου για να βρεθεί κάποια προσωρινή λύση, δεν είναι κάτι πολύ εύκολο, αλλά είμαστε σε διαρκή επικοινωνία” δήλωσε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Θανάσης Βίτσας και συνέχισε: “Γίνονται, όμως, εντατικές προσπάθειες να βρεθεί λύση, ελπίζουμε να βρεθεί γρήγορα”.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει: “Λόγω της βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ ‘ΣΑΟΣ ΙΙ’ Ν.Π. 10599 στις 28/12/2018 και κατόπιν αιτήματος του Δήμου Σαμοθράκης σε συνεννόηση με τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, από το Αρχηγείο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. διατέθηκε το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης 090 “ΓΑΥΔΟΣ” για την μεταφορά των εγκλωβισμένων επιβατών στην νήσο Σαμοθράκη και στην Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, το Π.Α.Θ. 090 κατέπλευσε στο λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης βραδινές ώρες χθες και αφού επιβίβασε εξήντα επτά (67) επιβάτες απέπλευσε για λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια εκτέλεσε άλλα δύο δρομολόγια με ογδόντα έξι (86) επιβάτες από το λιμένα Αλεξανδρούπολης για λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης και με έξι (06) επιβάτες από λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης για λιμένα Αλεξανδρούπολης”.

Επιστολή έστειλε στις 29 Δεκεμβρίου στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, ζητώντας του “να συνδράμει με την αποστολή πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, που θα εξυπηρετήσει τη μεταφορά προσώπων, ειδών πρώτης ανάγκης και οχημάτων”.

Σημειώνεται ότι η Σαμοθράκη απέχει 24 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη και το δρομολόγιο με το τακτικό πλοίο διαρκεί περίπου δύο ώρες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024