Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΤο 'Blue Star Δήλος' πρώτο καράβι στο λιμάνι του Πειραιά το 2019
Ακτοπλοΐα

Το 'Blue Star Δήλος' πρώτο καράβι στο λιμάνι του Πειραιά το 2019

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα κατέπλευσε στον Πειραιά το 'Blue Star Δήλος', πρώτο πλοίο που μπήκε στο λιμάνι για το 2019.

Στο 1ο Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά υποδέχτηκαν το 2019, ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Φώτης Κουβέλης και ο αναπλ. υπουργός κ. Νεκτάριος Σαντορινιός. Τους δύο υπουργούς συνόδευαν ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λ.Σ., κ. Σταμάτης Ράπτης, ο Β’ υπαρχηγός αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Θανάσης Ντούνης, ο διευθυντής του Α’ Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης υποναύαρχος Λ.Σ. κ. Γιάννης Αργυρίου και ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Ανδρέας Θεοφίλου. Ο κ. Κουβέλης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του 1ου Τμήματος και ευχήθηκε υγεία και ευτυχία στα στελέχη του Λιμενικού που έκαναν βάρδια στο Τμήμα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα κατέπλευσε στον Πειραιά το “Blue Star Δήλος”, πρώτο πλοίο που μπήκε στο λιμάνι για το 2019. Οι κ.κ. Κουβέλης και Σαντορινιός, συνοδευόμενοι από τη φυσική ηγεσία του Λ.Σ. ΕΛΛ.- ΑΚΤ. ανέβηκαν στο πλοίο και αντάλλαξαν ευχές με τον πλοίαρχο, το πλήρωμα, και τους επιβάτες.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε: “Εύχομαι καλή χρονιά σε όλες και όλους, το 2019 να είναι ευτυχές, δημιουργικό, γεμάτο προκοπή για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, για όλους τους πολίτες της Ελλάδας. Εύχομαι στους ναυτικούς μας άνδρες και γυναίκες να έχουν καλές θάλασσες και να φροντίζουν πάντοτε αυτό που έχουν αποφασίσει να υπηρετούν, την ελληνική ναυσιπλοΐα, την ελληνική ναυτοσύνη. Τους εύχομαι να είναι γεροί και δυνατοί. Εύχομαι σε όλους τους νησιώτες, κάθε καλό, τους εύχομαι προκοπή, τους εύχομαι να μετέχουν σε αυτό που χαράσσεται στη νέα περίοδο της πατρίδας μας, στην ανάπτυξη, στην ομόνοια, στη συνεννόηση, στην προκοπή. Χρόνια Πολλά σε όλους, ευτυχισμένο το 2019”.

Ο κ. Σαντορινιός ευχήθηκε “υγεία και πρόοδο σε όλους τους Έλληνες Ναυτικούς, καλά ταξίδια, και καλή επιστροφή στην πατρίδα”. Ο κ. Σαντορινιός δήλωσε: “Στόχος μας είναι το 2019 να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, όχι μόνο τις πολιτικές που ξεκινήσαμε, αλλά κυρίως να διατηρήσουμε ζωντανή την ελπίδα για ένα μέλλον που θα χαράξουμε τη δική μας αυτόνομη πορεία, σε μια Ευρώπη με δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη”.

Στη συνέχεια οι δύο υπουργοί συνοδευόμενοι από τη φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος μετέβησαν στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ. -ΕΛΛ. ΑΚΤ., όπου χαιρέτησαν όλο το προσωπικό που είχε βάρδια και μίλησαν με πληρώματα έξι ελληνικών εμπορικών πλοίων, που εκείνη την ώρα έπλεαν στη νότια Σινική θάλασσα, στην Αραβική θάλασσα, στον Ατλαντικό Ωκεανό, στον κόλπο του Άντεν, στον ανατολικό Ινδικό Ωκεανό και στη θάλασσα της νότιας Κίνας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024