Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Απότομη αύξηση στους θανάτους από αεροπορικά δυστυχήματα το 2018

Τατιάνα Ρόκου - 02 January 2019, 13:45

Πάνω από 550 οι νεκροί το 2018, ενώ το 2017, που ήταν το ασφαλέστερο έτος για την πολιτική αεροπορία, καταγράφηκαν 44 θάνατοι. Δεδομένης της εκτιμώμενης διεθνούς εναέριας κυκλοφορίας των περίπου 37,8 εκατ. πτήσεων, το ποσοστό ατυχήματος είναι ένα θανατηφόρο ατύχημα ανά 2,52 εκατ. πτήσεις.


Παρά τα πολλά αεροπορικά ατυχήματα, το 2018 ήταν ένα από τα ασφαλέστερα χρόνια για την εμπορική αεροπορία σύμφωνα με το δίκτυο Aviation Safety Network, που εδρεύει στην Ολλανδία. Ωστόσο, η περυσινή χρονιά ήταν χειρότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας. Τουλάχιστον 556 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 15 δυστυχήματα το 2018. Αυτό σημαίνει ότι το 2018 ήταν το τρίτο ασφαλέστερο έτος σε αριθμό θανατηφόρων ατυχημάτων και το ένατο ασφαλέστερο από άποψη θανάτων.

Το ασφαλέστερο έτος στην ιστορία της αεροπορίας ήταν το 2017, με 10 ατυχήματα και απώλειες 44 ζωών. Λαμβάνοντας υπόψη αυτόν τον πενταετή μέσο όρο των 14 ατυχημάτων και 480 θανάτων, το περασμένο έτος ήταν χειρότερο και στις δύο παραμέτρους.

Δώδεκα ατυχήματα αφορούσαν σε επιβατικές πτήσεις, ενώ τρεις ήταν πτήσεις φορτίου. Τρία από τα 15 αεροπλάνα που είχαν ατύχημα λειτουργούσαν από αεροπορικές εταιρείες στη λεγόμενη “μαύρη λίστα” της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι αύξηση κατά 2% σε σύγκριση με το 2017.

Το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα ήταν η συντριβή του Boeing 737 Max στην Ινδονησία, τον περασμένο Οκτώβριο, που κατέληξε στον θάνατο 189 ανθρώπων. Το αεροπλάνο είχε σοβαρά τεχνικά προβλήματα. Ακολουθεί η συντριβή Boeing 737 στην Κούβα τον Ιούλιο, με 112 θύματα.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top