Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Die Presse: 'Χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό το 2018'

Τατιάνα Ρόκου - 03 Ιανουάριος 2019, 09:22

Η αυστριακή εφημερίδα επισημαίνει ότι η φετινή ήταν η καλύτερη από ποτέ τουριστική σεζόν για την Ελλάδα, ενώ σημειώνει ακόμη ότι αν και οι ελληνικές υποδομές είναι γενικά καλές, ορισμένοι μικρότεροι προορισμοί έχουν φτάσει στα όριά τους.


Με την αλλαγή της χρονιάς είναι πλέον σίγουρο πως το 2018 η Ελλάδα, με τα 33 έως 34 εκατ. αφίξεις από το εξωτερικό, είχε την καλύτερη τουριστική περίοδο στην ιστορία της, υπογραμμίζει η αυστριακή εφημερίδα “Die Presse”, σε χθεσινό δημοσίευμά της.

“Το γεγονός αυτό σημαίνει ανακούφιση και για την κυβέρνηση, καθώς ο τουρισμός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 20% του ΑΕΠ, αλλά προπάντων συνέβαλε, ώστε η ιδιαίτερα υψηλή ανεργία να μειωθεί μέσα στο 2018 και πάλι κάτω από το 20%”, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Τρεις προορισμοί υπερέβησαν τον μέσο όρο, η Αθήνα, η Κεφαλονιά και η πάντα μέσα στη μόδα Μύκονος, ωστόσο πολύ καλά αποτελέσματα είχαν και οι άλλοι κύριοι προορισμοί, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Σαντορίνη, ακόμη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως η Σάμος και η Λέσβος, που είχαν πληγεί από την προσφυγική κρίση, ειδικά το 2016, και μπόρεσαν να καλύψουν τη διαφορά.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι την περίοδο 2005 - 2017, ο τουρισμός προς την Ελλάδα από τη Γερμανία αυξήθηκε κατά ένα τρίτο, από τη Ρωσία τετραπλασιάστηκε, από την Τουρκία μάλιστα επταπλασιάστηκε, ενώ μεγάλη δυναμική διαβλέπουν οι Έλληνες στην κινεζική και την ινδική αγορά.

“Ενώ οι ελληνικές υποδομές είναι γενικά καλές, λόγω της προώθησης πολυτελών ξενοδοχείων, ορισμένοι μικρότεροι προορισμοί έχουν φτάσει στα όριά τους”, σημειώνει η εφημερίδα. “Ο αερολιμένας της Μυκόνου, για παράδειγμα, θεωρείται ένας από τους χειρότερους στον κόσμο, και με καθυστερήσεις των αερομεταφορέων, λόγω του περαιτέρω αυξανόμενου όγκου πτήσεων φέτος. Ο νέος φορέας εκμετάλλευσης, η γερμανική Fraport, ανακοίνωσε ανακαίνιση και αναβάθμιση των υπηρεσιών και εξαιτίας του γεγονότος αυτού, θα πρέπει να δεχτούμε και μια σταδιακή αύξηση των αερολιμενικών τελών”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top