Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Κύπριοι, Μαλτέζοι και Ισπανοί ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα σε εστιατόρια και ξενοδοχεία

Τατιάνα Ρόκου - 08 January 2019, 09:28

Τα νοικοκυριά στην Ελλάδα δαπανούν κατά μέσο όρο το 15,4% των εισοδημάτων τους για να φάνε σε ένα εστιατόριο, ή να μείνουν σε ξενοδοχειακό κατάλυμα. Ο μέσος όρος δαπανών των ευρωπαϊκών νοικοκυριών για τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία ανέρχεται στο 8,8%.


Από τους πρώτους στην Ευρώπη, που επιλέγουν να ξοδέψουν μέρος των χρημάτων τους για να μείνουν σε ξενοδοχεία είναι οι Κύπριοι, οι οποίοι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, ξόδεψαν το 17,5% από το συνολικό εισόδημα τους σε εστιατόρια και ξενοδοχεία. Από το 2007 μέχρι το 2017 οι δαπάνες των κυπριακών νοικοκυριών για ξενοδοχεία και εστιατόρια αυξήθηκε κατά 2,7%.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο μέσος όρος δαπανών των ευρωπαϊκών νοικοκυριών για τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία ανέρχεται στο 8,8%. Αυτό αντιπροσωπεύει γύρω στα 740 δισ. ευρώ και ισοδυναμεί με το 4,8% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, ή 1.400 ευρώ για κάθε Ευρωπαίο πολίτη. Οι πολίτες της Κύπρου, της Μάλτας και της Ισπανίας ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, ενώ της Ρουμανίας, της Πολωνίας και της Λιθουανίας ξοδεύουν τα λιγότερα.Τα στοιχεία αφορούν στο 2017. Πιο αναλυτικά, τα νοικοκυριά στη Μάλτα δαπανούν κατά μέσο όρο το 20,2% των εισοδημάτων τους για να φάνε σε ένα εστιατόριο, ή να μείνουν σε ξενοδοχειακό κατάλυμα. Η Κύπρος έρχεται δεύτερη με ποσοστό 17,5% και η Ισπανία 16,8%. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από την Ελλάδα που διατηρεί ποσοστό 15,4% και η Ιρλανδία με ποσοστό 14,8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat οι Κύπριοι είναι πιο γενναιόδωροι στις αγορές τους, σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Υψηλό θεωρείται και το ποσοστό 3,4%, που δαπανάται για ταξίδια αεροπορικά ή με άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς που πληρώνει το κυπριακό νοικοκυριό.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top