Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Αναβάθμιση του Αεροδρομίου Χίου η μετατόπιση τμήματος της παραλιακής οδού Χίου - Καρφά

Τατιάνα Ρόκου - 10 Ιανουάριος 2019, 15:31

Ο χρόνος για την υλοποίηση του έργου ορίζεται σε δέκα μήνες, δηλαδή μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2019.


Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε τη σύμβαση για τη “Μελέτη μετατόπισης θιγομένου τμήματος παραλιακής οδού Χίου - Καρφά”, προϋπολογισμού 98.368,64 ευρώ. Η μελέτη χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο.

Με βάση το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Χίου στις 18 Μάιου 2018, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανέλαβε την υποχρέωση για την εκπόνηση μελέτης μετατόπισης τμήματος της παραλιακής οδού, έργο απαραίτητο για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Χίου.

“Το χρονοδιάγραμμα που ορίστηκε και το οποίο γνωστοποιήθηκε και με δημόσια ανακοίνωση τηρήθηκε με απόλυτη συνέπεια. Συγκεκριμένα, προέβλεπε την υπογραφή σύμβασης έως τις 15-20 Ιανουαρίου 2019 και αυτή υπογράφηκε την 9η Ιανουαρίου 2019”, αναφέρει η περιφέρεια.

Ο χρόνος για την υλοποίηση του έργου ορίζεται σε δέκα μήνες, δηλαδή μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2019. Στο πλαίσιο της σύμβασης θα εκπονηθούν επιμέρους μελέτες και πιο συγκεκριμένα μελέτη τοπογραφίας, γεωτεχνική, περιβαλλοντική, υδραυλικών έργων, λιμενικών έργων, ηλεκτρομηχανολογικών έργων και συγκοινωνιακών έργων.

Η κα Καλογήρου χαρακτηρίζοντας το έργο ως έργο ζωτικής προτεραιότητας και μεγάλης σημασίας, είπε: “Η επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου της Χίου είναι ένα έργο που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη του νησιού και εμείς ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με ευθύνη προχωράμε, τηρώντας τις δεσμεύσεις μας, ώστε να συνδράμουμε την προσπάθεια για την υλοποίησή του. Αναμένουμε από το αρμόδιο υπουργείο την τήρηση και των δικών του δεσμεύσεων”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top