Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομικός τουρισμός

TÜV Austria Hellas: Η πιστοποιημένη διατροφή μονόδρομος για τον ελληνικό τουρισμό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Ιανουάριος 2019, 10:13

Στρατηγικός στόχος της TÜV Austria Hellas είναι η ουσιαστική συμβολή στη συνεχή προσπάθεια για την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και η τοποθέτησή του στη θέση του διεθνούς τουριστικού χάρτη που του αξίζει.


Η ποιότητα και η γαστρονομία της ελληνικής κουζίνας αποτελεί ένα από τα “ισχυρά χαρτιά” του ελληνικού τουριστικού “προϊόντος”, με προϋπόθεση όμως την “ασφάλεια τροφίμων”. Καθώς η διατροφή αποτελεί δομικό στοιχείο της τουριστικής εμπειρίας, η “ασφάλεια τροφίμων” είναι από τους καλύτερους τρόπους για την προστασία της φήμης μιας επιχείρησης.

“Στις μέρες μας, η ανάγκη για ποιοτική και ασφαλή διατροφή είναι αναμφισβήτητη, καθώς οι σύγχρονοι ταξιδιώτες είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί σε ό,τι αφορά  τόσο στην προέλευση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής όσο και στις διαδικασίες που ακολουθούνται για την ασφάλεια των τροφίμων που καταναλώνουν στους προορισμούς που επισκέπτονται. Στρατηγικό στόχο της εταιρείας μας αποτελεί η ουσιαστική συμβολή στη συνεχή προσπάθεια για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και η τοποθέτησή του στη θέση του διεθνούς τουριστικού χάρτη που του αξίζει”, δήλωσε η κα Νόνικα Μπάκα, υπεύθυνη Τμήματος Πιστοποίησης Υπηρεσιών Τουρισμού της TÜV Austria Hellas.

Ο “ασφαλής” τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι το HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), δηλαδή η επιστημονικά τεκμηριωμένη συστηματική προσέγγιση για την εξασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων σε ολόκληρη την αλυσίδα, περιλαμβάνοντας την παραγωγή, μεταποίηση, τυποποίηση, αποθήκευση, μεταφορά, διακίνηση και διάθεση. Η εφαρμογή του αποτελεί και νομοθετική απαίτηση για τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Επόμενο στάδιο είναι η ενσωμάτωσή του στο πλαίσιο της οργανωτικής και διοικητικής οντότητας μιας επιχείρησης, είτε είναι μία ξενοδοχειακή μονάδα είτε ένα εστιατόριο ή κατάστημα αναψυχής με εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες γεύματα σε ημερήσια βάση. Το πλέον διαδεδομένο και εφαρμοσμένο μοντέλο τα τελευταία 10 χρόνια περίπου βασίζεται στις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου ISO 22000.

Ασφάλεια με προστιθέμενη αξία
Το τελικό στάδιο αποτελεί η πιστοποίηση και προστιθέμενη αξία που προσδίδεται σε αυτή μέσω της αξιοπιστίας και της αναγνωρισιμότητας του οργανισμού πιστοποίησης. Η TÜV Austria Hellas, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στην πιστοποίηση των συστημάτων διαχείρισης, αλλά και ειδικότερα στην πιστοποίηση ξενοδοχειακών μονάδων και των επισιτιστικών τμημάτων, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες επιθεώρησης και πιστοποίησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η TÜV Austria Hellas δύναται να υποστηρίξει καθολικά κάθε ανάγκη πιστοποίησης των δραστηριοτήτων μιας τουριστικής μονάδας σε όλους τους τομείς. Ενδεικτικά, επιπλέον της ασφάλειας τροφίμων, αναφέρονται:

  • Κατάταξη Κύριων Τουριστικών Καταλυμάτων (ξενοδοχεία και τουριστικές κατασκηνώσεις) σε κατηγορίες αστέρων
  • Σήμα “Ελληνικό Πρωινό” του ΞΕΕ
  • Σήμα “Boutique Hotel” του ΞΕΕ
  • Ιδιωτικό Σχήμα “We do local”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top