Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣυνεργασία του ΚΟΤ με 65 TOs και 9 αεροπορικές εταιρείες το 2018
Κύπρος

Συνεργασία του ΚΟΤ με 65 TOs και 9 αεροπορικές εταιρείες το 2018

Οι συμφωνίες του ΚΟΤ με οργανωτές ταξιδίων θεωρούνται ως μία από τις πιο αποδοτικές ενέργειες που προσφέρει τις μεγαλύτερες άμεσες ευκαιρίες για ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος.

Τις προωθητικές ενέργειες στις οποίες προέβη ο ΚΟΤ κατά την περυσινή χρονιά για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο καταγράφει ο πρώην αρμόδιος υπουργός για τον τουρισμό, υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, σε απάντησή του προς τη βουλευτή του ΔΗΣΥ κα Αννίτα Δημητρίου.
Όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα “Ο Πολίτης“, από την απάντηση του κ. Λακκοτρύπη προκύπτει πως ο ΚΟΤ, ο οποίος πλέον μετεξελίχθη σε Υφυπουργείο Τουρισμού, έδωσε και την περυσινή χρονιά σημασία στη συνεργασία του με οργανωτές ταξιδιών, αλλά και με αεροπορικές εταιρείες, για ενίσχυση των αφίξεων το 2018, που ως γνωστόν κατέγραψαν νέο ρεκόρ για τρίτη κατά σειρά χρονιά, ξεπερνώντας τα 3,8 εκατομμύρια. Όπως σημειώνει ο υπουργός Ενέργειας, για την προβολή της τουριστικής Κύπρου στο εξωτερικό με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος, ο ΚΟΤ προβαίνει σε σειρά ενεργειών, καταγράφοντας στη συνεχεία τις κυριότερες εξ αυτών.
Όσον αφορά στις συμφωνίες του ΚΟΤ με οργανωτές ταξιδίων, ο κ. Λακκοτρύπης σημειώνει ότι η συνεργασία αυτή “θεωρείται ως μία από τις πιο αποδοτικές ενέργειες που προσφέρει τις μεγαλύτερες άμεσες ευκαιρίες για ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος“. Εξηγεί πως παρά την αυξανόμενη τάση των ανεξάρτητων ταξιδιωτών, “επί του παρόντος το μεγαλύτερο ποσοστό του τουριστικού ρεύματος διοχετεύεται μέσω των οργανωτών ταξιδιών, έστω και αν ο τρόπος λειτουργίας τους αλλάζει για να συμβαδίζει με τις νέες τάσεις της αγοράς” και συμπληρώνει ότι για τον λόγο αυτό η συνεργασία με οργανωτές αποτελεί προτεραιότητα για τον οργανισμό. Ενημερώνει, επίσης, πως κατά τον τελευταίο χρόνο, ο οργανισμός συνεργάστηκε με πέραν των 65 ΟΤ σε 25 διαφορετικές χώρες.
Στις ενέργειες του ΚΟΤ για αύξηση των αφίξεων, ο κ. Λακκοτρύπης αναφέρεται και στη συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες, “με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας, την αντιμετώπιση της εποχικότητας και τη διαμόρφωση ελκυστικότερων συνθηκών για την αύξηση των προσφερομένων αεροπορικών θέσεων για την Κύπρο από σημαντικές πηγές αγορών, καθώς επίσης και την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών“. Στο πιο πάνω πλαίσιο ο υπουργός Ενέργειας ενημερώνει, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ότι “κατά το τελευταίο έτος, ο οργανισμός διατηρεί συνεργασία μάρκετινγκ με 9 αεροπορικές εταιρείες για σκοπούς προώθησης πέραν των δεκαπέντε νέων δρομολογίων“.
Αναφορά γίνεται και στη διενέργεια διαφημιστικών εκστρατειών/ ενεργειών, με τον υπουργό να επισημαίνει ότι το 2017 έγιναν στοχευμένες εκστρατείες σε 13 χώρες του εξωτερικού. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στα πλαίσια των περιορισμένων πιστώσεών του ο οργανισμός διενεργεί μικρής κλίμακας στοχευμένες διαφημιστικές εκστρατείες και “για το 2017 ανατέθηκαν εκστρατείες ηλεκτρονικής διαφήμισης σε Βόρειες Χώρες (Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Φινλανδία), Πολωνία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Αραβικές Χώρες (Λίβανος, Κατάρ, ΗΑΕ, Μπαχρέιν), καθώς και διαφήμιση στον Τύπο και στο ραδιόφωνο στο Ηνωμένο Βασίλειο“. Στόχος των εκστρατειών αυτών ήταν η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Στις ενέργειες προβολής της Κύπρου που έγιναν από τον ΚΟΤ, ο υπουργός Ενέργειας εντάσσει και τη συμμετοχή του οργανισμού σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, αναφέροντας πως η συμμετοχή αυτή αποτελεί ένα συμπληρωματικό εργαλείο που προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης επαφής με τουριστικούς επαγγελματίες και το ευρύ κοινό, με στόχο την πληροφόρηση και προώθηση του προορισμού. “Ειδικότερα, σε ορισμένες αγορές που ο οργανισμός δεν διατηρεί γραφεία και δεν προβαίνει σε δική του διαφήμιση, οι εκθέσεις αποτελούν τον αποδοτικότερο τρόπο προσέγγισης του ταξιδιωτικού κοινού και επαφών με τους τουριστικούς πράκτορες και το καταναλωτικό κοινό“, προσθέτει, σημειώνοντας πως ο οργανισμός συμμετέχει σε περίπου 75 συνολικά εκθέσεις γενικού και εξειδικευμένου τουριστικού ενδιαφέροντος τα τελευταία χρόνια. Στις προωθητικές ενέργειες καταγράφονται μεταξύ άλλων και η δράση των γραφείων εξωτερικού του ΚΟΤ, η χρήση του ίντερνετ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η διοργάνωση εκπαιδευτικών ταξιδιών στην Κύπρο και παροχή φιλοξενίας σε δημοσιογράφους, τουριστικούς πράκτορες κ.λπ.

Ο κ. Λακκοτρύπης, με την ίδια απάντηση του τοποθετείται και στο ερώτημα της κας Δημητρίου για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει ο ΚΟΤ, όσον αφορά στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού, και ειδικότερα στην επαρχία Λάρνακας. Για το συγκεκριμένο σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως ο ΚΟΤ σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού, την οποία ίδρυσε το 1995 και της οποίας έχει την προεδρία, προωθεί το προϊόν του αγροτουρισμού σε όλες τις περιοχές της κυπριακής ενδοχώρας. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι στην επαρχία Λάρνακας, η οποία συγκεντρώνει επί του παρόντος την πλειοψηφία των αγροτουριστικών καταλυμάτων (παραδοσιακών οικοδομών), έχουν διοργανωθεί και συνεχίζουν να διοργανώνονται εξειδικευμένα ταξίδια εξοικείωσης για δημοσιογράφους, τουριστικούς πράκτορες, αλλά και bloggers από το εξωτερικό, για προώθηση της περιοχής, τόσο σε έντυπα μέσα όσο και ηλεκτρονικά, με κύρια έμφαση στα Social Media.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024