Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤέλος η Flybe, ενσωματώνεται σε νέο όμιλο με την ονομασία Connect Airways
Αεροπορικές εταιρείες

Τέλος η Flybe, ενσωματώνεται σε νέο όμιλο με την ονομασία Connect Airways

Ο νέος όμιλος ανήκει κατά 40% στην Cyrus Capital Partners, κατά 30% στην Stobart Aviation, θυγατρική του Ομίλου Stobart και κατά 30% στη Virgin Atlantic.

Η Flybe πρόκειται να εξαγοραστεί έναντι 2,2 εκατ. λιρών στερλινών από κοινοπραξία με την ονομασία Connect Airways, αποτελούμενη από τις εταιρείες Virgin Atlantic Limited, Stobart Group και Cyrus Capital.
 
Ο όμιλος θα λειτουργεί ανεξάρτητα από την Virgin Atlantic υπό μία ομάδα διαχείρισης, και θα ανήκει κατά 40% στην Cyrus Capital Partners, κατά 30% στην Stobart Aviation, θυγατρική του Oμίλου Stobart και κατά 30% στη Virgin Atlantic.
 
Ο όμιλος θα παράσχει δάνειο ύψους 20 εκατ. λιρών για την υποστήριξη του τρέχοντος κεφαλαίου κίνησης της Flybe και των λειτουργικών απαιτήσεων της αεροπορικής εταιρείας.
 
Η Flybe θα αλλάξει ονομασία σε Virgin Atlantic “εν ευθέτω χρόνω“, σύμφωνα με κοινή δήλωση των εταιρειών.
 
Ο Όμιλος Stobart θα μεταφέρει τη Stobart Air και την εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης αερολιμένων που διαθέτει, την Propius, στην Connect Airways.
 
Ο νέος όμιλος αναφέρει ότι η συμφωνία θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στους πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της παροχής περισσότερων επιλογών μέσω της σύνδεσης των περιφερειών του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας με το εκτεταμένο δίκτυο μακρινών αποστάσεων της Virgin Atlantic, μέσω της βελτίωσης της συνδεσιμότητας στα αεροδρόμιο του Manchester και του Λονδίνου Heathrow.
 
Η συμφωνία παρέχει επίσης “μια ισχυρή βάση για την εξασφάλιση του μακροπρόθεσμου μέλλοντος της Flybe, των πελατών της και των ανθρώπων της, αξιοποιώντας τη συνδυασμένη εμπορική, λειτουργική και οργανωτική εμπειρία και κλίμακα των Virgin Atlantic και Stobart Group“.
 
Παρέχει επίσης ενισχυμένη παρουσία στα αεροδρόμια του Manchester και του Heathrow, με δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης στο Αεροδρόμιο του Λονδίνου Southend.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024