Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Brexit

Ο Βρετανικός τύπος προειδοποιεί τους ταξιδιώτες για την μετα-Brexit εποχή

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 January 2019, 08:35

Με το Ηνωμένο Βασίλειο να εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, χωρίς να υπάρχει ακόμη συμφωνία, οι Βρετανοί δημοσιογράφοι προειδοποιούν για θέματα ασφάλειας τους τουρίστες διότι θεωρούν ότι μπορεί να προκληθούν διαταραχές στις μετακινήσεις.

Η ανάγκη οι Βρετανοί να σκεφτούν πολύ σοβαρά να προστατεύσουν τα ταξίδια τους στην μετά-Brexit εποχή προκύπτει με το σοβαρό ενδεχόμενο το Ηνωμένο Βασίλειο να εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, χωρίς να υπάρχει ακόμη συμφωνία, και έτσι ο Βρετανικός τύπος προειδοποιεί για θέματα ασφάλεια τους μελλοντικούς τουρίστες.

Αυτή είναι η εποχή του χρόνου που πολλοί Βόρειοι Ευρωπαίοι κοιτάζουν και αποφασίζουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, και κλείνουν συμφωνίες αγοράζοντας πακέτα με τα δεδομένα αυτής της στιγμής. Ωστόσο, οι ερευνητές της ιστοσελίδας σύγκρισης GoCompare παροτρύνουν τους Βρετανούς να μην αφήσουν το θέμα της ταξιδιωτικής ασφάλισης μέχρι την τελευταία στιγμή, και να βεβαιωθούν ότι οι όροι θα ισχύουν ακόμα και σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι διακοπές θα πρέπει να είναι ασφαλισμένες και καλυμμένες για ακυρώσεις αμέσως μόλις γίνει κράτηση, σύμφωνα με το GoCompare.

«Οι οικογένειες ξοδεύουν αρκετές χιλιάδες λίρες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και εκατοντάδες χιλιάδες παραθεριστές κινδυνεύουν να χάσουν αφήνοντας την ταξιδιωτική ασφάλισή τους την τελευταία στιγμή», λέει ο Matthew Sanders, εκπρόσωπος της ταξιδιωτικής ασφάλισης στο GoCompare.

”Η επιπρόσθετη αβεβαιότητα που προκαλεί το Brexit φέτος, και μάλιστα σε περίπτωση που αυτό συμβεί χωρίς συμφωνία, θα πρέπει να μας κάνει να εστιάσουμε στην προστασία μας. Η περίπτωση ακύρωσης των διακοπών είναι ήδη μια πολύ άσχημη κατάσταση, αλλά τουλάχιστον εάν είστε καλυμμένοι από μια αξιοπρεπή πολιτική ασφάλισης ταξιδιών, μπορείτε να ζητήσετε και να κάνετε το ταξίδι σας μια άλλη φορά ».

Ορισμένες ταξιδιωτικές ασφάλειες χαμηλού κόστους δεν περιλαμβάνουν κάλυψη ακύρωσης και είναι σημαντικό να το ελέγξετε, προειδοποιεί του ταξιδιώτες ο Sanders.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top