Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ποδηλατικός τουρισμός

'Go cycling' από το Παγγαίο μέχρι τη Χαλκιδική

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 Ιανουάριος 2019, 08:49

Προγράμματα ποδηλασίας βουνού και περιπατητικών / πολιτιστικών περιηγήσεων παρουσιάστηκαν από τις 'Πόλεις του Μεγαλέξανδρου' κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Ferien.

Σειρά 14 επαγγελματικών συναντήσεων πραγματοποίησαν στελέχη και συνεργάτες του Δικτύου “Οι Πόλεις του Μεγαλέξανδρου” κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Ferien της Βιέννης (10–13 Ιανουαρίου 2019), σε μια προσπάθεια τοποθέτησης εναλλακτικών μακεδονικών περιοχών στην αυστριακή τουριστική σκακιέρα.

Έλληνες και Αυστριακοί ΤΟs κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Έλληνες και Αυστριακοί ΤΟs κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.


Ναυαρχίδα της προωθητικής εξόρμησης αποτέλεσε η ποδηλατική διαδρομή, που ενώνει το Δραγουντέλι της Σιθωνίας με το Χολομώντα, την Αρναία και το Παλαιοχώρι, αλλά και εκείνη του Αριστοτελικού Όρους που το συνδέει με το Παγγαίο και τον Άθωνα. Στοχευμένες παρουσιάσεις του κοστολογημένου πακέτου εναλλακτικών διακοπών σε “σπεσιαλίστες των ποδηλατικών περιηγήσεων” αυστριακών και βαυαρικών τουριστικών γραφείων αναμένεται να αποδώσουν σημαντικά, δεδομένου ότι οι εν λόγω διαδρομές περιλαμβάνουν και συνδέονται με παγκόσμιας απήχησης ιστορικά brands:

  • “Αριστοτέλης”
  • “Μέγας Αλέξανδρος”
  • “Άγιον Όρος”
  • “Αλέξης Ζορμπάς”

Παράλληλα, στη Βιέννη παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο πολιτιστικό πρόγραμμα για αυστριακούς δυνητικούς ταξιδευτές, που στο πλαίσιο επίσκεψής τους στο Άγιον Όρος, πραγματοποιούν ιστορική περιήγηση στη Θεσσαλονίκη, τα Σιδηροκαύσια, τα Αρχαία Στάγειρα και την Αμφίπολη. Εξαιρετικό ήταν όμως το ενδιαφέρον των αυστριακών επαγγελματιών για το μακεδονικό round trip, που ξεδιπλώνει μια λαμπρή και ισχυρή ιστορική πορεία τεράστιων Ελλήνων ανδρών μέσα από επισκέψεις σε φυσικούς, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία παγκόσμιου βεληνεκούς.  


Οι κ.κ. Μαρία Πάππα και Μαίρη Λεμονή από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας.

Οι κ.κ. Μαρία Πάππα και Μαίρη Λεμονή από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας.


Η πρωτοβουλία θα ολοκληρωθεί την επόμενη Άνοιξη όπου αυστριακές επαγγελματικές και δημοσιογραφικές επισκέψεις αναμένεται να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον, ενώ τον Οκτώβριο προγραμματίζεται η πραγματοποίηση παρουσίασης του υποδικτύου “ευρωπαϊκοί παραδοσιακοί οικισμοί” στην Αυστρία, προκειμένου να δημιουργηθεί η πρώτη δικτύωση μακεδονικών παραδοσιακών οικισμών με αντίστοιχους αυστριακούς.

“Σε μια περίοδο που – σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας - η αυξητική ροή των Αυστριακών στην Ελλάδα ξεπερνά το 18%, εμείς δημιουργούμε τα τουριστικά προϊόντα και την υποδομή, ώστε να παρουσιάσουμε στον κόσμο μια αλυσίδα δεδομένων, αντάξια της ιστορικής διαδρομής που προωθούμε”, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος Δ.Σ. του Δικτύου και δήμαρχος Αμφίπολης, κ. Κώστας Μελίτος και συνεχίζει: “Δημιουργούμε εκείνα τα στοιχεία δικτύωσης μακεδονικών προορισμών με ομοειδείς σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια και τις πάσης φύσεως ανταλλαγές, εναρμονιζόμενοι πλήρως με το τουριστικό σχέδιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Όσο ο σχεδιασμός αναπτύσσεται, τόσο η ιστορία θα μετατρέπεται σε λόγο και τρόπο ποιοτικής και πολιτιστικής τουριστικής ανάπτυξης της μακεδονικής γης”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top