Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμοί

Μαυροβούνιο: Στόχευση για 320 εκατ. ευρω τουριστικές επενδύσεις

Τατιάνα Ρόκου - 15 January 2019, 09:32

Σε αύξηση όλων των μεγεθών του τουρισμού πιστεύει ο Υπουργός Τουρισμού της χώρας. Νέο ρεκόρ το 2019 σε αφίξεις και διανυκτερεύσεις, αλλά και σε επενδύσεις στο τουρισμό.

Δυναμικά μπαίνει στο χώρο του τουρισμού το 2019 και το Μαυροβούνιο σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Αειφόρου Ανάπτυξης και Τουρισμού της χώρας κ. Pavle Radulovic, στην οποία έκανε λόγο για πάνω από 2 εκατ αφίξεις, αλλά και τουριστικές επενδύσεις για το 2019 της τάξεως των 320 εκατ. ευρώ, που αναμένει να γίνουν στη χώρα του κυρίως σε ξενοδοχεία στα παράλια.

Ήδη έχουν εγκριθεί τα σχέδια για 16 νέα ξενοδοχεία στις 5 παραλιακές πόλεις της χώρας, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού «Αναμένουμε φέτος πάνω από 320 εκατ ευρώ επενδύσεις στο τουριστικό κλάδο, ιδίως μετά από τα καταπληκτικά νούμερα σε αφίξεις αλλά και έσοδα που είχαμε τη χρονιά που πέρασε. Μόνο για τους δυο πρώτους μήνες του 2017, οι διανυκτερεύσεις ξεπέρασαν τα 4 εκατ. και αναμένουμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση για το 2018».

Σύμφωνα δε με το στόχο του Υπουργείου του, ο κ. Radulovic ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα γίνει τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο και πρώτη δράση είναι να μπει ένα πλαίσιο στις παράνομες κατασκευές που ξεφυτρώνουν σα τα μανιτάρια στις παραλιακές πόλεις του Μαυροβουνίου και ιδίως στο Κοτόρ και τη Μπούντβα.

Η αύξηση στα έσοδα για το 2018 έφτασε το 8,3% για τους 9 πρώτους μήνες καλύπτοντας ήδη τα συνολικά έσοδα που είχε η χώρα το 2017. Για το 2018, το Μαυροβούνιο θα ξεπεράσει το ένα δισ. ευρώ σε έσοδα από τον τουρισμό. 

Αναφορικά με το Βόρειο Μαυροβούνιο, ο υπουργός δήλωσε ότι υπάρχουν και εκεί σχέδια για την ανάπτυξη του τουρισμού και ειδικότερα του χειμερινού τουρισμού με την ανακαίνιση κυρίως των χιονοδρομικών κέντρων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top