Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΞεκίνησε η υλοποίηση των αυτοκινητοδρόμων μεταξύ Βελιγραδίου και Σαράγεβο
Υποδομές

Ξεκίνησε η υλοποίηση των αυτοκινητοδρόμων μεταξύ Βελιγραδίου και Σαράγεβο

Με τη βοήθεια της Τουρκίας ξεκινά η συμφωνία για την κατασκευή δύο αυτοκινητοδρόμων μεταξύ του Βελιγραδίου και του Σαράγεβο.

Η οδική διασύνδεση Βελιγραδίου – Σαράγεβο προβλέπει, όπως συμφώνησαν οι πρόεδροι Τουρκίας και Σερβίας Recep Tayyip Erdogan και Alexandar Vucic, δύο αυτοκινητόδρομους έναν βόρειο και έναν νότιο μέρος όπου και οι δύο θα οδηγούν στην πρωτεύουσα της Βοσνίας. Η απόφαση για την κατασκευή δύο αυτοκινητόδρομων, αντί ενός που θα εξυπηρετούσε πλήρως τις κυκλοφοριακές ανάγκες μεταξύ των δύο χωρών, λήφθηκε με πολιτικά κριτήρια. Προκειμένου να συνδεθούν οδικά με το Σαράγεβο και οι μουσουλμάνοι που ζουν στο Σάντζακ, στην νοτιοδυτική Σερβία, ο Erdogan αποφάσισε να κατασκευαστούν δύο αυτοκινητόδρομοι. Γι αυτό άλλωστε και ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης των έργων θα γίνει από τουρκικές τράπεζες ενώ την κατασκευή τους θα αναλάβουν τουρκικές εταιρίες.

Πριν λίγες λοιπόν μέρες υπεγράφει στο Βελιγράδι, μεταξύ της υπουργού Υποδομών της Σερβίας Ζorana Mihajlovic και του προέδρου της τουρκικής κατασκευαστικής εταιρίας Tash Yapi, Emrualh Turanli, συμβόλαιο για το σχεδιασμό και την κατασκευή τμήματος του αυτοκινητόδρομου μήκους 17 χιλιομέτρων. Το συμβόλαιο αφορά το τμήμα του αποκαλούμενου βόρειου αυτοκινητόδρομου από το Kuzmin έως την Sremska Raca, στα σύνορα με την Βοσνία. Το συνολικό κόστος αυτού του τμήματος ανέρχεται σε 250 εκατομμύρια ευρώ και στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνεται και μία γέφυρα στον ποταμό Sava. Η κατασκευή του θα αρχίσει στις αρχές του 2020.

Το συνολικό μήκος των τμημάτων εντός Σερβίας και στους δύο αυτοκινητόδρομους θα είναι 77 χιλιόμετρα και το κόστος κατασκευής θα κυμανθεί γύρω στα 1,05 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024