Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υποδομές

Ξεκίνησε η υλοποίηση των αυτοκινητοδρόμων μεταξύ Βελιγραδίου και Σαράγεβο

Τατιάνα Ρόκου - 15 Ιανουάριος 2019, 09:42

Με τη βοήθεια της Τουρκίας ξεκινά η συμφωνία για την κατασκευή δύο αυτοκινητοδρόμων μεταξύ του Βελιγραδίου και του Σαράγεβο.

Η οδική διασύνδεση Βελιγραδίου – Σαράγεβο προβλέπει, όπως συμφώνησαν οι πρόεδροι Τουρκίας και Σερβίας Recep Tayyip Erdogan και Alexandar Vucic, δύο αυτοκινητόδρομους έναν βόρειο και έναν νότιο μέρος όπου και οι δύο θα οδηγούν στην πρωτεύουσα της Βοσνίας. Η απόφαση για την κατασκευή δύο αυτοκινητόδρομων, αντί ενός που θα εξυπηρετούσε πλήρως τις κυκλοφοριακές ανάγκες μεταξύ των δύο χωρών, λήφθηκε με πολιτικά κριτήρια. Προκειμένου να συνδεθούν οδικά με το Σαράγεβο και οι μουσουλμάνοι που ζουν στο Σάντζακ, στην νοτιοδυτική Σερβία, ο Erdogan αποφάσισε να κατασκευαστούν δύο αυτοκινητόδρομοι. Γι αυτό άλλωστε και ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης των έργων θα γίνει από τουρκικές τράπεζες ενώ την κατασκευή τους θα αναλάβουν τουρκικές εταιρίες.

Πριν λίγες λοιπόν μέρες υπεγράφει στο Βελιγράδι, μεταξύ της υπουργού Υποδομών της Σερβίας Ζorana Mihajlovic και του προέδρου της τουρκικής κατασκευαστικής εταιρίας Tash Yapi, Emrualh Turanli, συμβόλαιο για το σχεδιασμό και την κατασκευή τμήματος του αυτοκινητόδρομου μήκους 17 χιλιομέτρων. Το συμβόλαιο αφορά το τμήμα του αποκαλούμενου βόρειου αυτοκινητόδρομου από το Kuzmin έως την Sremska Raca, στα σύνορα με την Βοσνία. Το συνολικό κόστος αυτού του τμήματος ανέρχεται σε 250 εκατομμύρια ευρώ και στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνεται και μία γέφυρα στον ποταμό Sava. Η κατασκευή του θα αρχίσει στις αρχές του 2020.

Το συνολικό μήκος των τμημάτων εντός Σερβίας και στους δύο αυτοκινητόδρομους θα είναι 77 χιλιόμετρα και το κόστος κατασκευής θα κυμανθεί γύρω στα 1,05 δισεκατομμύρια ευρώ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top