Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αθλητικός Τουρισμός

Η πρέσβειρα της Πολωνίας στο Ολυμπιακό Μέγαρο της Κύπρου για τον αθλητικό τουρισμό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 January 2019, 09:51

Στη συνάντηση το Ολυμπιακό Μέγαρο έγιναν και οι προκαταρτικές συζητήσεις για την επικείμενη επίσκεψη στην Κύπρο του προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής της Πολωνίας, ενώ κουβεντιάστηκαν θέματα αθλητικού τουρισμού και προετοιμασίας ομάδων.

Το Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία επισκέφτηκε πριν λίγες μέρες η πρέσβειρα της Πολωνίας στην Κυπριακή Δημοκρατία κα. Irena Lichnerowicz-Augustyn. Η εθιμοτυπική επίσκεψη της εκπροσώπου της πολωνικής κυβέρνησης στο νησί έγινε στα πλαίσια της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων της από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η κα. Lichnerowicz-Augustyn έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) κ. Ντίνο Μιχαηλίδη. Στην εποικοδομητική συζήτηση, ο κ. Μιχαηλίδης ενημέρωσε την κα. Lichnerowicz-Augustyn για το ρόλο της ΚΟΕ, καθώς και για την κατάσταση του κυπριακού αθλητισμού.

Κατά τη συνάντηση ΚΟΕ και Πολωνικής πρεσβείας, έγιναν και οι προκαταρτικές συζητήσεις για την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής της Πολωνίας (PKOl) στην Κύπρο κ. Andrzej Krasnicki, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου. Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Πολωνίας γιορτάζει 100 χρόνια ζωής το 2019, με την ΚΟΕ και την PKOl να έχουν αναπτύξει τους τελευταίους μήνες σταθερή επικοινωνία, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Με την Πολωνία να είναι μια από τις μεγαλύτερες Ολυμπιακές Επιτροπές της Ευρώπης και την Κύπρο να διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα στον τομέα του αθλητικού τουρισμού και προετοιμασίας, αλλά και με σημαντική επιρροή σε διάφορα διεθνή σώματα, παρά το μικρό μέγεθος της χώρας μας, η επικείμενη επισημοποίηση της συνεργασίας των δύο Επιτροπών κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική.

Με το τέλος της συνάντησης του κ. Μιχαηλίδη με την κα. Lichnerowicz-Augustyn, η πρέσβειρα ξεναγήθηκε στο Κυπριακό Ολυμπιακό Μουσείο, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην στολή του Παύλου Κοντίδη την οποία φορούσε όταν κέρδισε το μοναδικό Ολυμπιακό μετάλλιο της Κύπρου, το 2012 στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.


Πηγή: ΚΥΠΕ

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top