Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Virgin Atlantic σώζει την Flybe και βάζει ποδαράκι στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου
Αεροπορικές Εταιρείες

Η Virgin Atlantic σώζει την Flybe και βάζει ποδαράκι στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου

Ο περιφερειακός μεταφορέας Flybe σώθηκε από την πτώχευση με την κοινοπραξία αγοραστών, που δημιουργήθηκε από τη Virgin Atlantic και το όμιλο Stobart, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα. Με τη νέα αυτή συμφωνία για τη διάσωση του αγωνιζόμενου Flybe δόθηκε στην Virgin Atlantic η ευκαιρία να επανέλθει στην εγχώρια αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο περιφερειακός μεταφορέας Flybe σώθηκε από την πτώχευση με την κοινοπραξία αγοραστών, που δημιουργήθηκε από τη Virgin Atlantic και το όμιλο Stobart, και τη δημιουργία μιας νέας εταιρίας την Connect Airways, στην οποία η Virgin Atlantic και ο όμιλος Stobart θα συμμετέχει μέσω της Cyrus Capital για να αποκτήσει έτσι την Flybe για συνολικά  2,2 εκατομμύρια λίρες. Οι σημερινοί δε μέτοχοι της Flybe θα λάβουν μία πέννα ανά μετοχή.

Η Christine Ourmieres-Widener, διευθύνων σύμβουλος της Flybe, δήλωσε: “Η βιομηχανία πλήττεται από το υψηλότατο κόστος των καυσίμων, τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και τις σημαντικές αβεβαιότητες που παρουσιάζει το Brexit. Έχουμε επηρεαστεί από όλους αυτούς τους παράγοντες που άσκησαν πίεση στις βραχυπρόθεσμες οικονομικές επιδόσεις. Ταυτόχρονα, η Flybe υπέφερε από μια σειρά ζητημάτων παλαιού τύπου τα οποία αντιμετωπίζονται, αλλά εξακολουθούν να επηρεάζουν αρνητικά τις ταμειακές ροές. Συνδυάζοντας τα για να σχηματίσουμε μια μεγαλύτερη, ισχυρότερη ομάδα, θα είμαστε σε καλύτερη θέση για να αντέξουμε αυτές τις πιέσεις. Στόχος μας είναι να παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες μας και να εξασφαλίσουμε το μέλλον για τους ανθρώπους μας”.

H Connect Airways λοιπόν, με την καθοδήγηση της Virgin Atlantic και της Stobart Group αγοράζει την Flybe για 2,2 εκατομμύρια λίρες ή για 2,44 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το BBC. Έτσι, η Virgin Atlantic εισπράττει το 30% των μετοχών στη νέα εταιρεία, ο όμιλος Stobart επίσης 30%, ενώ το κεφάλαιο της Cyrus Capital παίρνει το υπόλοιπο 40%. Η Flybe με έδρα το Exeter θα λειτουργήσει μελλοντικά υπό την επωνυμία Virgin Atlantic, μια κίνηση που σηματοδοτεί την επιστροφή της Virgin στις εσωτερικές πτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να εισέλθει στην αγορά πριν από πέντε χρόνια με την Little Red.

Η Flybe μεταφέρει περίπου οκτώ εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο από αεροδρόμια όπως το Σαουθάμπτον, το Αμπερντίν και το Κάρντιφ στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο στόχος είναι να «δημιουργηθεί ένας πλήρης φορέας εκμετάλλευσης δικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο υπό την επωνυμία Virgin Atlantic», παρέχοντας μια σαφή ευκαιρία για τη Virgin, η οποία επί του παρόντος επικεντρώνεται σε μακρινές αποστάσεις. Η Flybe λειτουργεί πάνω από 200 δρομολόγια από διάφορα αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει συμφωνία ως «υπεργολάβος» για την SAS με πέντε αεροσκάφη ATR72-600 σε διάφορες περιφερειακές διαδρομές από τη βάση SAS της Στοκχόλμης στο αεροδρόμιο Arlanda.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024