Τελευταία νέα
ΑρχικήΜάνος Κόνσολας: Ερώτηση στη βουλή για την παραχώρηση αρχαιολογικών μνημείων στο Υπερταμείο
Τουριστική πολιτική

Μάνος Κόνσολας: Ερώτηση στη βουλή για την παραχώρηση αρχαιολογικών μνημείων στο Υπερταμείο

Με ερώτησή του στη Βουλή και απευθυνόμενος στους υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού ο βουλευτής κ. Μάνος Κόνσολας αναρωτήθηκε 'τι άλλο έχει σειρά; Αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει ανομολόγητες δεσμεύσεις για την παραχώρηση αρχαιολογικών μνημείων στο Υπερταμείο'.

Η προσφυγή του Υπερταμείου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που ζητά να ισχύσει η Υπουργική Απόφαση για την παραχώρηση των αρχαιολογικών χώρων, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες που είχε κάνει ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, που είχε καταθέσει δύο Ερωτήσεις, η μία εκ των οποίων ήταν Επίκαιρη Ερώτηση και έπρεπε να απαντηθεί στη Βουλή.

Ο κ. Κόνσολας είχε προκαλέσει την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Είχε ζητήσει, επίσης, από την κυβέρνηση, αν δεν έκρυβε ή δεν φοβόταν κάτι, να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση, που να εξαιρεί τους αρχαιολογικούς χώρους και τα  μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από την παραχώρηση 10.119 ακινήτων του δημοσίου στο Υπερταμείο, με τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση.

Όπως καταγγέλλει σε νέα Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Κόνσολας, η κυβέρνηση ουδέποτε απάντησε στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε και η παρέμβαση του Υπερταμείου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που, ευθέως, διεκδικεί την εκμετάλλευση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων που είχαν παραχωρηθεί με την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι ένοχη και έχει συνάψει ανομολόγητες συμφωνίες που συνιστούν όνειδος για τη χώρα και την ιστορία μας.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για εξαιρέσεις ακινήτων από την παραχώρηση, δεν πείθουν, από τη στιγμή που στο άρθρο 196 του Ν. 4389/2016, που έφερε και ψήφισε η ίδια, αναφέρεται ότι ακόμα και τα δημόσια ακίνητα, που περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις, παραμένουν στη διαχείριση της ΕΤΑΔ, δηλαδή, του Υπερταμείου, αφού η ΕΤΑΔ αποτελεί θυγατρική του.

Τονίζει ότι το είχε επισημάνει στην Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 5 Νοεμβρίου 2018, και στην οποία δεν προσήλθε ο Υπουργός, επειδή, προφανώς, είχε πολλά να κρύψει και δεν είχε και τίποτα να απαντήσει.

Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει:

“Από τα 10.119 δημόσια ακίνητα που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο τα 2.329 είναι αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία. Καμία κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει ποτέ να παραχωρήσει αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Είναι σαφές, πλέον, ότι υπάρχει απαίτηση από το Υπερταμείο να εκμεταλλεύεται αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία για 99 χρόνια και κανείς δεν μπορεί να κάνει ότι δεν το βλέπει. Προφανώς, η απαίτηση αυτή στηρίζεται στις ανομολόγητες συμφωνίες που έχει κάνει η κυβέρνηση και τις κρύβει από τους πολίτες. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη.  Ο υπουργός Οικονομικών οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις συμφωνίες που έχει κάνει και απέκρυψε από τους πολίτες. Συμφωνίες που φτάνουν μέχρι την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο Υπερταμείο που ελέγχεται από τους δανειστές. Ένα Υπερταμείο, που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στο οποίο μεταβιβάστηκε όλη η ακίνητη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Ένα ‘κατόρθωμα’, ενδεικτικό της ‘περήφανης διαπραγμάτευσης’ της κυβέρνησης”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024