Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Alitalia: Δεύτερη στην Ευρώπη ως προς την συνέπεια και την τακτικότητα το 2018

Θοδωρής Κουμέλης - 18 January 2019, 09:26

Σύμφωνα με στοιχεία πιστοποιημένα από την FlightStats, ανεξάρτητη εταιρεία των ΗΠΑ, η Alitalia κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρώπη ως προς τη συνέπεια και την τακτικότητα το 2018.


Με το 83,2% των πτήσεων να προσγειώνονται στην ώρα τους, η Alitalia το 2018 κατατάχθηκε δεύτερη εταιρεία πιο συνεπής στην Ευρώπη και όγδοη στον κόσμο. Ο δείκτης συνέπειας της Alitalia, τους 12 μήνες του 2018, ήταν πάντα υψηλότερος από τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων αεροπορικών εταιρειών.
 
Σε επιβεβαίωση των άριστων επιχειρησιακών επιδόσεών της, η Alitalia κατατάχθηκε το 2018 δεύτερη στην Ευρώπη και για την αξιοπιστία των πτήσεών της, με ποσοστό τακτικότητας 99,1%. Αυτό προκύπτει από την ανάλυση που πραγματοποίησε η FlightStats, αξιόπιστη ανεξάρτητη εταιρεία των ΗΠΑ που κάθε μήνα καταρτίζει την κατάταξη όλων των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως με γνώμονα την συνέπεια και την τακτικότητα τους, συγκρίνοντας τα στοιχεία αντίστοιχων αερομεταφορέων ως προς το μέγεθος και το δίκτυο. Η Flighstats, αναγνωρίζοντας τις εξαιρετικές επιχειρησιακές επιδόσεις της ιταλικής εταιρείας το 2018, απένειμε στην Alitalia πιστοποιητικό αριστείας που πιστοποιεί τη θέση της μεταξύ των πιο αποτελεσματικών ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών.
 
Η FlightStats είναι μία από τις λίγες εταιρείες παροχής υπηρεσιών δεδομένων που παρακολουθεί σχεδόν κάθε πτήση που εκτελεί κάθε αεροπορική εταιρεία. Για τον καθορισμό της συνέπειας, η Flightstats ακολουθεί την μέθοδο “Α14”, δηλαδή με μία ανοχή 14 λεπτών στην άφιξη σε σύγκριση με την προγραμματισμένη ώρα προσγείωσης.
 
Με τον όρο τακτικότητα εννοείται ο αριθμός των πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε σύγκριση με τις προγραμματισμένες πτήσεις. Με άλλα λόγια, μια πιο τακτική αεροπορική εταιρεία είναι αυτή που κάνει λιγότερες ακυρώσεις πτήσεων.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top