Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Mόνιμος εκθεσιακός χώρος του ΕΟΤ στη Σαγκάη

Τατιάνα Ρόκου - 18 January 2019, 10:13

Τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα θεωρείται ο μόνιμος εκθεσιακός χώρος του ΕΟΤ στη Σαγκάη, που εξασφάλισε για 10 χρόνια η υπουργός Τουρισμού, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα.


Συνάντηση με το δήμαρχο του Πουντόνγκ - Σαγκάης, Ji Zhaoliang, πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στο χώρο του μόνιμου ελληνικού περιπτέρου (Greek Pavilion) που βρίσκεται στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης. Στη συνάντηση αναφέρθηκαν οι ισχυροί δεσμοί που διατηρεί η πόλη με την Ελλάδα, καθώς αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κέντρα στη Ασία του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου.
 
Η υπουργός ευχαρίστησε τον Ji Zhaoliang για τη φιλοξενία και στήριξή του στο άνοιγμα του ελληνικού περιπτέρου και τόνισε ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης η ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας - Κίνας στους τομείς του εμπορίου, του πολιτισμού και του τουρισμού.
 
Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με το Δήμαρχο του Πουντόνγκ-Σαγκάης, Ji Zhaoliang.

 
Ο δήμαρχος του Πουντόνγκ - Σαγκάης παρουσίασε στην κ. Κουντουρά τις δυνατότητες σύναψης νέων συνεργασιών που προσφέρει η Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην αγορά της Κίνας, με έμφαση στη γαστρονομία και τον τουρισμό. Ενώ, επικρότησε την πρωτοβουλία της για τη δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου του ΕΟΤ εντός του ελληνικού περιπτέρου, τον οποίο εξασφάλισε η κα Κουντουρά για δέκα χρόνια και θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα από την Κίνα προς την Ελλάδα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα δρομολόγησης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Σαγκάης - Αθήνας, καθώς οι προοπτικές που διανοίγονται για την ανάπτυξη εμπορικών και τουριστικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδος - Κίνας με επίκεντρο τη Σαγκάη είναι πολύ μεγάλες.
 
Το εγχείρημα της αεροπορικής σύνδεσης δεσμεύτηκε να στηρίξει και ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης της Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου Σαγκάης, κ. Weng Zhuliang, μέσω του νέου Αεροδρομίου του Πουντόνγκ - Σαγκάης, το οποίο υπάγεται στη διοίκηση του Οργανισμού, σε συνάντησή του με την κα Κουντουρά στο ελληνικό περίπτερο.
 
 
 
Στη φωτογραφία, η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με το δήμαρχο του Πουντόνγκ - Σαγκάης, Ji Zhaoliang, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ Βασίλη Κόκκαλη, το γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Σαγκαή, κ. Βασίλη Ξηρό, τον πρόεδρο του Οργανισμού Διαχείρισης της Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου Σαγκάης, Weng Zhuliang, και το διευθυντή του  Οργανισμού Διαχείρισης της Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου Σαγκάης, Chen Bin.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top