Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Διψήφια αύξηση των αφίξεων από τη Νορβηγία το 2019

Θοδωρής Κουμέλης - 18 January 2019, 10:43

Το συμπέρασμα από τη συμμετοχή του ΕΟΤ στην έκθεση Reiselivmessen του Όσλο είναι ότι η αύξηση φέτος από την αγορά της Νορβηγίας θα είναι διψήφια.


Διψήφια αύξηση των αφίξεων από την Νορβηγία προς την Ελλάδα αναμένεται το 2019 και προβλέπεται να είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περσινή που κινήθηκε στα επίπεδα του 11,6%. Η εκτίμηση αυτή διατυπώθηκε από τους κυριότερους Νορβηγούς ΤΟs κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης Reiselivmessen στο Όσλο της Νορβηγίας, 11-13 Ιανουαρίου 2019, όπου ο ΕΟΤ έλαβε μέρος για πρώτη φορά, με συνεκθέτες την Περιφέρεια Κρήτης και κοινοπραξία ξενοδοχείων από το Ρέθυμνο.

Στην έκθεση παραβρέθηκε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΕΟΤ και μέλος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Γούλιος, ο οποίος με τον αναπλ. προϊστάμενο της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας κ. Παύλο Μούρμα, είχε συναντήσεις με τον διευθυντή Νορβηγίας-Φινλανδίας του Τ.Ο. Apollo κ. Erik Haug και τον Production & Optimization Manager Matthias Karlsson, προκειμένου να εξεταστούν οι περαιτέρω ενέργειες συνδιαφήμισης και προωθητικών  δράσεων οι οποίες θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα. 

Από αριστερά: ο κ. Γιάννης Γούλιος, αναπλ. γενικός γραμματέας ΕΟΤ, η κα Νίκη Καμπά, επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Όσλο, ο κ. Παύλος Μούρμας, αναπλ. προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας και ο κ. Βασίλης Γιασκουλίδης, στέλεχος της Ελληνικής Πρεσβείας.

 
Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν με εκπροσώπους και ιδιοκτήτες μικρότερων τουριστικών γραφείων που προωθούν αποκλειστικά την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, όπως το Hellas Spesialisten, ή περιλαμβάνουν την Ελλάδα στα προγράμματα τους, όπως τα γραφεία Jomfrureiser με εναλλακτικές δραστηριότητες και Peer Gynt Tours, online πρακτορεία και πλατφόρμες, όπως η Reisegiganten, καθώς και με δημοσιογράφους από τα μεγαλύτερα τουριστικά περιοδικά της Νορβηγίας Reis, Vagabond και Reiselyst.
 
Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν, εξάλλου, η επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Όσλο κα Νίκη Καμπά, καθώς και το στέλεχος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Βασίλης Γιασκουλίδης.
 
Σημειώνεται ότι στην έκθεση συμμετείχαν συνολικά 177 εκθέτες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τουριστικά γραφεία και εκπρόσωποι κρατικών οργανισμών τουρισμού, κυρίως από χώρες εκτός Ευρώπης, ενώ την επισκέφθηκαν περισσότερα από 30.000 άτομα.


Στη φωτογραφία, άποψη του περιπτέρου του ΕΟΤ στην τουριστική έκθεση Reiselivmessen 2019 του Όσλο.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top