Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣυνέδριο για τον τουρισμό του αύριο από το ACT-American College Thessaloniki
Συνέδρια

Συνέδριο για τον τουρισμό του αύριο από το ACT-American College Thessaloniki

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Ανδρέας Μανδρίνος, αναφέρθηκε στις αδυναμίες που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη ως προορισμός, λόγω της έλλειψης υποδομών, ενώ μίλησε για το ανεκμετάλλευτο, όπως το χαρακτήρισε, κομμάτι της κρουαζιέρας.

Οι προκλήσεις που αναδύονται με την ανάπτυξη του τουρισμού και την εμφάνιση νέων τουριστικών προϊόντων τέθηκαν στο επίκεντρο στη διάρκεια του συνεδρίου “Tourism of tomorrow”, που διοργάνωσε το ACT-American College Thessaloniki, μέλος του Κολεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη.

“Είναι η δεύτερη χρονιά που με το εν λόγω συνέδριο προσπαθούμε να αγγίξουμε μια σειρά από διαφορετικές προσεγγίσεις σχετικές με τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό του μέλλοντος”, σημείωσε ο κ. Ανέστης Αναστασίου, καθηγητής στο Αμερικάνικο Kολέγιο Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος προγραμμάτων τουρισμού και φιλοξενίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Ανδρέας Μανδρίνος, αναφέρθηκε στις αδυναμίες που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη ως προορισμός, λόγω της έλλειψης υποδομών, ενώ μίλησε διεξοδικά για το ανεκμετάλλευτο, όπως το χαρακτήρισε, κομμάτι της κρουαζιέρας.

“Μόνο σε δυο πόλεις τη Μεσογείου έχει τη δυνατότητα ο επιβάτης κρουαζιέρας να κατέβει από το πλοίο και να περπατήσει μέχρι το κέντρο της πόλης: στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και στη Θεσσαλονίκη και αυτό είναι κάτι που δεν το αξιοποιούμε”, σημείωσε.

“Η Θεσσαλονίκη το 2018 έκλεισε με 1.500 αφίξεις. Στα 43 λιμάνια που έχει συνολικά η χώρα, η Θεσσαλονίκη καταλαμβάνει την 33η θέση σε ό,τι αφορά στους τουρίστες κρουαζιέρας. Δεν είναι δηλαδή μόνο τα χρήματα που χάνει ο προορισμός αλλά και η προβολή”, ανέφερε ο κ. Μανδρίνος, ενώ τόνισε και την ανάγκη για αναβάθμιση των μέσων μαζικής μεταφοράς και σύνδεση της γραμμής του υπό κατασκευή μετρό με το αεροδρόμιο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024