Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕκπομπές για την Ελλάδα στη μεγαλύτερη βίντεο-πλατφόρμα της Κίνας, Youku
Προβολή προορισμού

Εκπομπές για την Ελλάδα στη μεγαλύτερη βίντεο-πλατφόρμα της Κίνας, Youku

Οι τρεις εκπομπές της σειράς είχαν συνολική τηλεθέαση άνω των 42 εκατομμυρίων και το αφιέρωμα στην Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερο σε διάχυση στον διαδικτυακό-τηλεοπτικό χώρο της Κίνας.

Αφιερωμένες στην Ελλάδα και τον πολιτισμό της ήταν τρεις εκπομπές, οι οποίες προβλήθηκαν στη μεγαλύτερη βιντεο-πλατφόρμα της Κίνας, Youku (Alibaba). Ο Gao Xiaosong, ο δημοφιλέστερος παρουσιαστής της Κίνας, o οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Alibaba Entertainment Strategic Committee με ευθύνη για θέματα στρατηγικών επενδύσεων στον τομέα της οπτικοακουστικής παραγωγής του κινεζικού διαδικτυακού κολοσσού, φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο με πρωτοβουλία και μέριμνα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και του ΕΚΟΜΕ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι τρεις εκπομπές της σειράς είχαν συνολική τηλεθέαση άνω των 42 εκατομμυρίων και το αφιέρωμα στην Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερο σε διάχυση στον διαδικτυακό-τηλεοπτικό χώρο της Κίνας. Βασικοί θεματικοί άξονες των εκπομπών ήταν η παρουσίαση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής ιστορίας, των νέων οπτικοακουστικών κινήτρων του υπουργείου για την προσέλκυση ξένων παραγωγών και ο ελληνικός τουρισμός, ενώ εκτενώς προβλήθηκαν το ελληνικό φυσικό κάλλος και πτυχές της σημερινής ελληνικής κοινωνίας, του πολιτισμού και των τεχνών.

Συγκεκριμένα, ο διάσημος Κινέζος παρουσιαστής, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της εκπομπής του για την παρουσίαση των θεσμικών κινήτρων του υπουργείου και ειδικότερα του cash rebate, που φτάνει στο ποσοστό του 35% για κόστη παραγωγών στην Ελλάδα, σημειώνοντας εμφατικά ότι είναι ένα από τα υψηλότερα παγκοσμίως και αποτελεί σημαντική πολιτική κινήτρων για παραγωγές στην Ελλάδα.

Ο ίδιος είχε ειδική ενημερωτική συνάντηση για το θέμα αυτό με τον υφυπουργό, κ. Λευτέρη Κρέτσο, και τον πρόεδρο του ΕΚΟΜΕ, κ. Πάνο Κουάνη.

Μιλώντας με τον κ. Gao, ο κ. Κρέτσος υπογράμμισε ότι “είχαμε μια πολύ καλή συνομιλία για τα κίνητρα στον οπτικοακουστικό τομέα που προσφέρουμε σε παραγωγούς από όλο τον κόσμο. Έχουμε ένα cash rebate που φτάνει στα επίπεδα του 35%, χωρίς όριο, και ένα συγκεκριμένο τεράστιο πρόγραμμα χρηματοδότησής του. Την ίδια στιγμή, διαχειριζόμαστε νέα φορολογικά κίνητρα και εργαλεία για παραγωγές, κίνητρα για όσους θα ήθελαν να επενδύσουν σε κινηματογραφικά στούντιο, και, παράλληλα, δημιουργούμε ευκαιρίες για επενδυτές και επενδυτικά κεφάλαια για την παραγωγή ταινιών, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και προσβλέπουμε να διατηρήσουμε αυτή τη θετική δυναμική”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι εκπομπές για την Ελλάδα αναμένεται να έχουν πολλαπλές επωφελείς επιπτώσεις στην εικόνα της χώρα στην Κίνα με ώθηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.

Στη φωτογραφία, ο Gao Xiaosong, ο δημοφιλέστερος παρουσιαστής της Κίνας και πρόεδρος της Alibaba Entertainment Strategic Committee, ο υφυπουργός, κ. Λευτέρης Κρέτσος, και ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ, κ. Πάνος Κουάνης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024