Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤο Νότιο Αιγαίο στην 'καρδιά' της Νέας Υόρκης
Περιφέρεια

Το Νότιο Αιγαίο στην 'καρδιά' της Νέας Υόρκης

Συμμετοχή της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη 'New York Times Travel Show 2019', τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη ταξιδιωτική έκθεση για εμπόρους και καταναλωτές στη Βόρεια Αμερική.

H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην έκθεση “New York Times Travel Show 2019“, η οποία πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο Jacob K. Javits Convention Center της Νέας Υόρκης, από τις 25 έως τις 27 Ιανουαρίου 2019. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη ταξιδιωτική έκθεση για εμπόρους και καταναλωτές στη Βόρεια Αμερική, η οποία φέτος διοργανώνεται για 16η φορά.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ως συνεκθέτης του ΕΟΤ) στη “New York Times Travel Show 2019”, εντάσσεται στο στρατηγικό στόχο της προσέγγισης και του ανοίγματος της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η ΠΝΑΙ διοργανώνει τον Μάιο στη Ρόδο το διεθνές συνέδριο “ASTA Ιnternational Showcase”, την ετήσια συνάντηση της μεγαλύτερης ένωσης ταξιδιωτικών πρακτόρων σε παγκόσμια κλίμακα. Επίσης, θα φιλοξενήσει στα τέλη Απριλίου στη Μύκονο και στη Σαντορίνη το ετήσιο συνέδριο του Collette Tours (annual sales meeting), από τους μακροβιότερους και μεγαλύτερους τουρ οπερέιτορς των ΗΠΑ.

“Αποτελεί στρατηγικό στόχο της περιφερειακής μας αρχής το άνοιγμα των νέων τουριστικών αγορών και από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας εργαζόμαστε για την επίτευξη του. Συγκεκριμένα η τουριστική αγορά των ΗΠΑ αποτελεί πρόκληση για εμάς καθώς παρουσιάζει πολλές και σημαντικές δυνατότητες. Οι αφίξεις Αμερικανών επισκεπτών στην Ελλάδα παρουσιάζουν σταθερή αύξηση και οι προοπτικές για το μέλλον είναι εξαιρετικές.

Για τους λόγους αυτούς, εστιάζουμε στη συγκεκριμένη τουριστική αγορά και υλοποιούμε μία σειρά από ενέργειες για την προσέγγιση της και την ενίσχυση των αφίξεων. Η έκθεση “New York Times Travel Show 2019″ αποτελεί τη σημαντικότερη συνάντηση για εμπόρους και καταναλωτές στη Βόρεια Αμερική. Από ένα τέτοιο γεγονός δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το Νότιο αιγαίο, ο πρωταθλητής του Ελληνικού Τουρισμού. Πρόκειται για την καλύτερη συγκυρία για γνωριμία, τη δικτύωση, την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας αλλά και τη σύναψη νέων επαγγελματικών συμφωνιών με παράγοντες του τουρισμού”, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης κα Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Σημειώνεται ότι το 2018, οι επισκέπτες της έκθεσης ξεπέρασαν τους 32.000 σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχής στην ιστορία της και αύξηση 11% συγκριτικά με το 2017. Συμμετείχαν ακόμη περισσότεροι από 600 εκθέτες από 176 χώρες και 10 ευρωπαϊκοί προορισμοί μέσω των επίσημων Τουριστικών Οργανισμών τους. Η εντυπωσιακή αύξηση της συμμετοχής μεταφράζεται από τους διοργανωτές και αύξηση της εμπιστοσύνης και του ενδιαφέροντος του κοινού για τα ταξίδια αναψυχής. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών της εν λόγω έκθεσης, μεταφράζεται σε περισσότερα από 100 εκατ. δολ. έσοδα για τους εκθέτες από ταξίδια που πραγματοποιούνται κατά τους 12 μήνες που ακολουθούν το New York Times Travel Show.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024