Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Επαναλειτουργία της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Ιανουάριος 2019, 10:55

Η σχολή είναι διετούς διάρκειας. Δεκτοί γίνονται ύστερα από επιλογή κατόπιν μοριοδότησης Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών-μελών της ΕΕ, καθώς και υπήκοοι κρατών εκτός της ΕΕ, εφόσον διαμένουν νομίμως στην Ελλάδα και γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.


Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια απουσίας η Θεσσαλονίκη αποκτά και πάλι Σχολή Ξεναγών, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει πολύ σύντομα. Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ η διευθύντρια της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Τουρισμού, κα Περσεφόνη Τρίχα, πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο και με αυτόν τον τρόπο ανοίγεται ένας νέος δημιουργικός κύκλος στον χώρο της επαγγελματικής μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που εξασφαλίζει την υψηλή κατάρτιση των ξεναγών και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους επισκέπτες της Ελλάδος.

Οι διαδικασίες για τη λειτουργία της σχολής ολοκληρώνονται και σύντομα θα ανακοινωθούν όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν. Η σχολή φιλοξενείται σε ένα κτίριο ιστορικής σημασίας, στην οδό Ηλιάδος, το οποίο πριν από τον A΄ Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρξε ενδιαίτημα των καθηγητών ιεροδασκάλων της Μονής Λαζαριστών.

Η σχολή είναι διετούς διάρκειας. Δεκτοί γίνονται ύστερα από επιλογή κατόπιν μοριοδότησης Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και υπήκοοι κρατών εκτός της Ε.Ε., εφόσον διαμένουν νομίμως στην Ελλάδα και γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα. Το 70% των θέσεων θα καλυφθεί από αποφοίτους γενικού ή επαγγελματικού Λυκείου και το 30% από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν, πρέπει να έχουν πιστοποιημένη άριστη γνώση επιπέδου Γ2/C2, τουλάχιστον μιας, πέραν της ελληνικής, ξένης γλώσσας. Θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση από το υπουργείο, μόλις ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν όλες τις πληροφορίες για την υποβολή της αίτησης φοίτησής τους στη Σχολή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top