Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞεκινά τη λειτουργία του το Film Office της Περιφέρειας Αττικής
Κινηματογραφικός τουρισμός

Ξεκινά τη λειτουργία του το Film Office της Περιφέρειας Αττικής

Το Film Office της Περιφέρειας Αττικής εντάσσεται σε μια συνολική διαδικασία διαχείρισης του προορισμού της Αττικής (Destination Management Organization) που ήδη οργανώνεται από τη Διεύθυνση Τουρισμού και το Περιφερειακό Ταμείο και σύντομα θα αποτελέσει το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της Αττικής.

Παρουσιάστηκε σήμερα από την Περιφέρεια Αττικής το Γραφείο Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών (Film Office). Παρέστησαν η περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Λευτέρης Κρέτσος, η διευθύντρια του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, κα Βένια Βέργου, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (Σ.Α.Π.Ο.Ε.) κ. Πάνος Παπαχατζής και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος που έχει την ευθύνη της Τουριστικής Προβολής, κα Ελένη Δημοπούλου. Η τελευταία μάλιστα ανέφερε στην ομιλία της ότι σε εκκρεμότητα βρίσκεται και υπουργική απόφαση για τις αιτήσεις που αφορούν σε κινηματογράφιση σε αρχαιολογικούς -και άλλους- χώρους, εφόσον αυτοί υπάγονται στα μνημεία της UNESCO.

H κα Δούρου τόνισε ότι η λειτουργία του Film Office της Αττικής δεν αφορά στενά την Αττική, αλλά ευρύτερα τη χώρα και την εθνική οικονομία “Με τη λειτουργία του Film Office η Περιφέρεια θα λειτουργήσει ως αρωγός και παράγοντας διευκόλυνσης και αντιμετώπισης των όποιων ζητημάτων –από την εξεύρεση χώρων ως τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις-, που θέτει μια ξένη παραγωγή”.


Η περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου.


Η λειτουργία του Film Office της Περιφέρειας Αττικής:

  • θα αποτελεί έναν κόμβο επικοινωνίας (one stop shop) σε εθνικό και διεθνές επίπεδο
  • θα λαμβάνει τα αιτήματα σχετικά με την καταλληλότητα των χώρων για κινηματογραφικά γυρίσματα
  • θα παρέχει κατάλληλη πληροφόρηση στην διεθνή κινηματογραφική βιομηχανία
  • για τις τεχνικές και διοικητικές διαδικασίες (info point-data bank)
  • θα συντονίζει όλες τις δράσεις επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων (Δ.Υ – Δήμων και ιδιωτικών φορέων) με βάση την τεχνογνωσία και εκπαίδευση που θα του παρέχει κυρίως το ΕΚΟΜΕ ΑΕ, καθώς και το ΕΚΚ.

Η δράση του Film office της Περιφέρειας Αττικής θα υλοποιηθεί μέσα από τον σημαντικό άξονα δράσεων της τουριστικής ανάπτυξης, αξιοποιώντας τη δυναμική που έχει πλέον ο τομέας του τουρισμού στην Αττική.


Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός.


Ξεκινά η νέα φιλμογράφηση και φωτογράφηση της Αττικής
Θα υπάρχει μια αξιόπιστη βάση οπτικοακουστικών δεδομένων για τους προορισμούς, τους φυσικούς πόρους και περιβάλλον, καθώς και τις υποδομές τους, ώστε να διευκολύνονται οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην επιλογή τους ανάλογα με το σενάριο, το budget κ.λπ.

Το Film Office της Περιφέρειας Αττικής εντάσσεται σε μια συνολική διαδικασία διαχείρισης του προορισμού της Αττικής (Destination Mmanagement Organization) που ήδη οργανώνεται από την Διεύθυνση Τουρισμού και το Περιφερειακό Ταμείο και σύντομα θα αποτελέσει το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της Αττικής.

Τα οφέλη θα είναι:

  • Για την κινηματογραφική οικονομία της Αττικής
  • Για την τοπική οικονομία και όλα τα εμπλεκόμενα επαγγέλματα και επιχειρήσεις
  • Για την διεθνή προβολή του brand της Αττικής και την αύξηση της προσέλκυσης των επισκεπτών χωρίς διαφημιστικό κόστος
  • Για την ισχυροποίηση της θέσης της χώρας μας και της Αττικής στο παγκόσμιο πολιτιστικό και οικονομικό περιβάλλον

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής για την προσέλκυση διεθνών
κινηματογραφικών παραγωγών μέσω του film office είναι:
1. Μοναδικό Πολιτιστικό περιβάλλον της Αθήνας και των γύρω περιοχών, ένα ανοιχτό Μουσείο, με έτοιμα εξωτερικά σκηνικά
2. Εξαιρετικό κοντινό φυσικό περιβάλλον με όμορφα βουνά, παραλίες, λίμνες, θαλάσσιες διαδρομές σε όλη την ακτογραμμή σχεδόν δίπλα στο αστικό περιβάλλον
3. Σπουδαία κινηματογραφική κληρονομιά από ελληνικές και διεθνείς ταινίες με σπουδαίους σκηνοθέτες και ηθοποιούς που έκαναν γνωστή την Ύδρα, την Αίγινα, κ.λπ. Π.χ., ο Μ. Κακογιάννης, η Μ. Μερκούρη, ο Θ. Αγγελόπουλος, ο Γ. Λάνθιμος
4. Πλούσια ελληνική μυθολογία και αφηγήματα από την αρχαιότητα έως σήμερα που δίνουν έμπνευση στους σεναριογράφους
5. Το μεγαλύτερο και το πλέον σύγχρονο αεροδρόμιο της χώρας με χιλιάδες διασυνδέσεις με όλο τον κόσμο
6. Οι μεγαλύτερες και οι περισσότερες υπηρεσίες επικοινωνίας, διαφήμισης και κινηματογράφου της χώρας.
7. Εκατοντάδες θεατρικές και μουσικές σκηνές (ηθοποιοί, καλλιτέχνες μουσικοί κ.λπ.) και βοηθητικά επαγγέλματα (μοντέρ, ηχολήπτες, σκηνογράφοι, κ.λπ.) που μέχρι σήμερα είχαν πληγεί
8. Τα κοντινά νησιά του Σαρωνικού με ξεχωριστό νησιωτικό περιβάλλον σκηνικό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024