Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈλ. Κουντουρά: Διψήφια η αύξηση στις προκρατήσεις για το 2019
Τουριστική πολιτική

Έλ. Κουντουρά: Διψήφια η αύξηση στις προκρατήσεις για το 2019

Η υπουργός Τουρισμού θα έχει συναντήσεις με παράγοντες της βρετανικής και ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να περιοριστούν τυχόν προβλήματα λόγω Brexit και να διασφαλιστεί η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, σε συνέχεια της θετικής πορείας των προκρατήσεων από το σύνολο των αγορών, αλλά και ειδικότερα από τη Βρετανία.

Το 2018 “έκλεισε” με νέο ιστορικό ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, με 33 εκατ. διεθνείς αφίξεις και έσοδα άνω των 16 δισ. ευρώ, ανέφερε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνική εκπομπή του “Alpha“, με τους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου. Η υπουργός τόνισε την τεράστια συμβολή του τουρισμού συνολικά στην ελληνική οικονομία, που συμπαρέσυρε στην ανάπτυξη όλους τους παραγωγικούς κλάδους, όπως το εμπόριο, η οικοδομική δραστηριότητα και οι κατασκευές, και η κτηματαγορά.

Όπως αναμεταδίδερει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η υπουργός αναφέρθηκε στη στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού και στις επόμενες κινήσεις για να διασφαλιστεί και το 2019 η εξαιρετική πορεία του ελληνικού τουρισμού και τα συνεχόμενα ρεκόρ της τελευταίας τετραετίας, όπως επίσης και για να διατηρηθεί η διψήφια αύξηση που ήδη σημειώθηκε στις προκρατήσεις για τη φετινή χρονιά από τις ξένες αγορές.

“Το 2019, θα είναι μία χρονιά απαιτητική και δύσκολη”, είπε η υπουργός, αναφερόμενη σε σειρά προκλήσεων που ήδη διαχειρίζεται.Το Brexit και οι κλυδωνισμοί που αναμένεται να επιφέρει σε όλη την ευρωπαϊκή οικονομία, οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν low cost αεροπορικές εταιρείες και επηρεάζουν τον προγραμματισμό των πτήσεων, αλλά και ο αυξημένος ανταγωνισμός από χώρες εκτός ΕΕ που υιοθετούν επιθετικές και “επιδοματικές” πολιτικές στον τουρισμό, και διαθέτουν πολλαπλάσια κονδύλια για τη διαφημιστική προβολή τους, συγκριτικά με την Ελλάδα.

Η υπουργός τόνισε ότι θα έχει συναντήσεις με παράγοντες της βρετανικής και ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να περιοριστούν τυχόν προβλήματα και να διασφαλιστεί η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, σε συνέχεια της θετικής πορείας των προκρατήσεων από το σύνολο των αγορών, αλλά και ειδικότερα από τη Βρετανία, που αποτελεί μία από τις δύο βασικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024