Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Αύξηση άνω του 43% στις τουριστικές αφίξεις από την Ισπανία στην Ελλάδα

Τατιάνα Ρόκου - 31 January 2019, 10:03

Ίδρυση Γραφείου ΕΟΤ στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανοίγματος στις τουριστικές αγορές της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ν. Αμερικής.


Σε εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, για την δυναμική τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας στην ισπανική αγορά και των συντονισμένων ενεργειών του υπουργείου και του ΕΟΤ, η χώρα μας αναδεικνύεται σε ολοένα και πιο δημοφιλή προορισμό των Ισπανών.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής, έχει ληφθεί η  απόφαση για Γραφείο ΕΟΤ Εξωτερικού που πρόκειται να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στη Μαδρίτη, με περιοχή τοπικής αρμοδιότητας την Ισπανία, την Πορτογαλία, και τη Νότια Αμερική, προκειμένου να υποστηριχθεί το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού και η προσέλκυση νέων τουριστικών ροών από τις αγορές αυτές.

Εντυπωσιακή άνοδο καταγράφουν οι αφίξεις Ισπανών τουριστών στην Ελλάδα. Το 2018 οι αεροπορικές αφίξεις από την Ισπανία  στη χώρα μας έφτασαν τις 255.883 σημειώνοντας αύξηση 43,2% σε σχέση με το 2017 και αναμένεται νέα αύξηση το 2019.  


Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλας (δεξιά) με τον Βασιλιά Φίλιππο της Ισπανίας (αριστερά) και τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, UNWTO Zurab Pololikashvili.


Την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης και τη θετική δυναμική για το 2019 συζήτησε με παράγοντες της ισπανικής τουριστικής βιομηχανίας ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση FITUR, στη Μαδρίτη, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετείχαν με περίπτερο.

Ο κ. Τζιάλλας, μαζί με την προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας, κα Δήμητρα Βοζίκη, συναντήθηκαν με τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους και τις αεροπορικές εταιρείες, για τις θετικές προοπτικές που διαμορφώνονται για την περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος, μέσα από την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων και των πτητικών προγραμμάτων από την Ισπανία προς την Ελλάδα.

Ο κ. Τζιάλλας επίσης εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση έναρξης της FITUR προς τιμή των εθνικών συμμετοχών και εκθετών, από τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας.

Συναντήθηκε επίσης με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zurab Pololikashvili, τον οποίο ενημέρωσε για το έργο του Υπουργείου Τουρισμού και τα αποτελέσματα-ρεκόρ του 2018 στον ελληνικό τουρισμό. Επίσης, συζήτησαν για την ισχυροποίηση του ρόλου της Ελλάδας στο παγκόσμιο τουριστικό περιβάλλον και τις θέσεις της χώρας μας, ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, στη διαμόρφωση των αναπτυξιακών πολιτικών στον τουρισμό.

Ο κ. Τζιάλλας συναντήθηκε ακόμη με την πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού, WTTC, Gloria Guevara  Manzo.

Εκπροσωπώντας την υπουργό, ο κ. Τζιάλλας είχε ακόμη διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Τουρισμού της Αργεντινής Gustavo Santos, της Βουλγαρίας Nikolina Angelkova και του Μαρόκου Mohammed Sajid, καθώς επίσης και με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού της Κροατίας Frano Matušić, με στόχο τη στενότερη συνεργασία στον τουρισμό.

Με τον πρόεδρο του Ισπανο-ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Ανδρέα Παππά και τη διευθύντρια Miriam Rodriguez-Ruiz, συζήτησαν για τις επενδυτικές προοπτικές και το αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ενδιαφέρον που εκδηλώνουν ισπανικοί όμιλοι για τις επενδυτικές ευκαιρίες στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα.

Η FITUR αποτελεί τη σημαντικότερη έκθεση τουρισμού για τις ισπανόφωνες χώρες. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, από 23 μέχρι 27 Ιανουαρίου στη Μαδρίτη, ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο με 21 συνεκθέτες -αριθμός ρεκόρ για την συγκεκριμένη έκθεση. Την έκθεση και το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ισπανία κ. Χριστόδουλος Λάζαρης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top