Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠανελλήνιος διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο 2019
Εστίαση

Πανελλήνιος διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο 2019

Ο νικητής που θα αναδειχθεί από τον φετινό διαγωνισμό θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier, που θα διεξαχθεί το 2022 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I).

Δεκαέξι συνολικά οινοχόοι (15 Έλληνες και 1 φιλοξενούμενος από την Κύπρο) θα συμμετέχουν στον φετινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο 2019 που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους πάνω στην οινοχοΐα, τόσο σε θεωρητικά όσο και σε πρακτικά θέματα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα πλαίσια της γνωστής οινικής εκδήλωσης “Τα ΒορΟινά” που πραγματοποιείται στην Αθήνα από την ένωση Οίνοι Βορείου Ελλάδος. Ο νικητής που θα αναδειχθεί από τον φετινό διαγωνισμό θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier που θα διεξαχθεί το 2022 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I) και αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση στον κλάδο της Παγκόσμιας Οινοχοΐας.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου, τόσο σε ό,τι αφορά στη διοργάνωση, όσο και στους διαγωνιζόμενους και συμμετέχοντες. Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν πρόεδροι ενώσεων οινοχόων από άλλες χώρες καθώς και πολλοί άλλοι κριτές από τη χώρα μας που ασχολούνται επαγγελματικά με το κρασί, την εστίαση και τη γαστρονομία. Οι διαδικασίες του διαγωνισμού ακολουθούν τα πρότυπα και τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων και η προετοιμασία γίνεται με άκρα μυστικότητα.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την ημιτελική φάση που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2019 στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens χωρίς τη συμμετοχή κοινού και περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού καθώς και πρακτικές ασκήσεις που αφορούν την τεχνική του σέρβις του ευρύτερου χώρου της εστίασης. Από το σύνολο των διαγωνιζομένων η κριτική επιτροπή θα επιλέξει κατά την φάση αυτή τους τρεις καλύτερους για τον τελικό. Η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και μέσα από αυτήν θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής. Την τελική φάση του διαγωνισμού θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το ευρύτερο κοινό.   

Ο διαγωνισμός οργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και έχει την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών οι οποίοι βοηθούν στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού, αλλά και συμβάλουν ουσιαστικά στην περαιτέρω εκπαίδευση των καλύτερων, με στόχο τη βελτίωση των γνώσεών τους πάνω σε θέματα που αφορούν στη δουλειά τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024