Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςBloomberg: Σοκ στον ελληνικό τουρισμό από ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Τουρισμός και οικονομία

Bloomberg: Σοκ στον ελληνικό τουρισμό από ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει προσχέδια νομοσχεδίων τα οποία θεωρεί πως είναι απαραίτητα στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit.

Για Brexit χωρίς συμφωνία ετοιμάζεται η Ελλάδα, σύμφωνα με το “Bloomberg“, εστιάζοντας σε μέτρα που θα επιτρέπουν στους Βρετανούς να συνεχίσουν να επιλέγουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους.

Οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό σύμφωνα με το δημοσίευμα και μια ξαφνική διακοπή της ροής των 3 εκατ. Βρετανών επισκεπτών ετησίως στα ελληνικά νησιά θα μπορούσε να προκαλέσει σοκ στον τουρισμό, έναν κλάδο που ισούται με το 1/6 της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της χώρας.

Οι Βρετανοί τουρίστες αντιπροσωπεύουν ένα ποσοστό άνω του 14% των προερχόμενων από τον τουρισμό εσόδων της χώρας για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2017. Το 2018, το ποσοστό αυτό υποχώρησε κατά 6,2% στα 1,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ και ο αριθμός των Βρετανών επισκεπτών έχει μειωθεί κατά 1,7% στα 2,9 εκατομμύρια.

Στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη υποχώρηση. Αξιωματούχος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει προσχέδια νομοσχεδίων, τα οποία θεωρεί πως είναι απαραίτητα στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit. Αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν στο να διατηρηθεί το δικαίωμα των Βρετανών να επισκέπτονται την χώρα μας χωρίς έκδοση βίζας.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι πιθανώς έτσι θα διατηρηθεί και το καθεστώς που ισχύει μέχρι και σήμερα για τους πολίτες της Βρετανίας που ζουν στη χώρα και να μην τους αντιμετωπίσει αργότερα ως πολίτες που προέρχονται από τρίτες χώρες ή από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024