Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Ζημία 20 εκατ. ευρώ το δ' τρίμηνο 2018 για τη Ryanair

Τατιάνα Ρόκου - 04 February 2019, 15:00

Είναι η πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2014 που η Ryanair σημειώνει απώλειες. Η ενισχυμένη αύξηση των συμπληρωματικών εσόδων (26%) σε 557 εκατ. ευρώ για το δ' τρίμηνο του 2018, αντισταθμίστηκε από το υψηλότερο κόστος καυσίμων, προσωπικού και προετοιμασία για το Brexit.


Τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια οδήγησαν τη Ryanair να αναφέρει τριμηνιαία ζημία (δ’ τρίμηνο 2018) ύψους 19,6 εκατ. ευρώ (δε συμπεριλαμβάνεται η νεοαποκτειθείσα Lauda). Η αεροπορική εταιρεία επανέλαβε την προειδοποίησή της ότι η αβεβαιότητα για το Brexit θα μπορούσε να πλήξει περαιτέρω τα έσοδα.

Είναι η πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2014 που η Ryanair σημειώνει απώλειες.

Η ενισχυμένη αύξηση των συμπληρωματικών εσόδων (26%) σε 557 εκατ. ευρώ για το δ’ τρίμηνο του 2018, αντισταθμίστηκε από το υψηλότερο κόστος καυσίμων, προσωπικού και προετοιμασία για το Brexit.

Τα έσοδα για την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 9% στα 1,53 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1% ανά επιβάτη, λόγω της ισχυρής απόδοσης των συμπληρωματικών εσόδων και της αυξημένης επιβατικής κίνησης, που προκάλεσε μείωση των μέσων ναύλων κατά 6%.

Παρά τις κακές της επιδόσεις, η Ryanair συμφώνησε σε μια νέα πενταετή σύμβαση με τον διευθύνοντα σύμβουλο Michael O’Leary. Η συμφωνία θα τον βρει στα ηνία της εταιρείας μέχρι το 2024.

Τα στοιχεία, για το τρίμηνο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, συγκρίνονται με κέρδος 105,6 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 8% σε 30,4 εκατομμύρια, με έσοδα αυξημένα κατά 9%, στα 1,34 δισ. λίρες στερλίνες. Οι μέσοι αεροπορικοί ναύλοι μειώθηκαν κατά 6%, ενώ αυξήθηκε το κόστος προσωπικού.

Ο O’Leary δήλωσε: ”Αν και η απώλεια 20 εκατ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2018 ήταν απογοητευτική, παρηγορούμαστε στο ότι αυτό οφείλεται εξ ολοκλήρου σε χαμηλότερους από τους αναμενόμενους αεροπορικούς ναύλους, ώστε οι πελάτες μας να απολαμβάνουν ρεκόρ χαμηλών τιμών, κάτι που είναι καλό για την τρέχουσα και τη μελλοντική αύξηση της επιβατικής κυκλοφορίας”. Και πρόσθεσε: “Ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία παραμένει ανησυχητικά υψηλός. Παρ’ότι ελπίζουμε ότι η κοινή λογική θα κυριαρχήσει και θα οδηγήσει είτε καθυστερημένα στο Brexit, είτε σε συμφωνία για τη μετάβαση ενός 21 μηνών που βρίσκεται επί του παρόντος στο τραπέζι, έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουμε τις επιχειρησιακές δράσεις της Ryanair σε περιβάλλον χωρίς συμφωνία”.

Η αεροπορική εταιρεία πρόσθεσε ότι ”δε συμμερίζεται τις πρόσφατες αισιόδοξες προβλέψεις ορισμένων ανταγωνιστών της, οτι δηλαδή οι αεροπορικοί ναύλοι για το καλοκαίρι του 2019 θα αυξηθούν”, υποστηρίζοντας ότι η πρόσφατη πτώση των τιμών του πετρελαίου θα κρατήσει τα εισιτήρια χαμηλά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top