Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Τίτλοι τέλους για τη Germania

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 February 2019, 12:32

Οι επιβάτες που επηρεάζονται κάνοντας κράτηση στο πλαίσιο οργανωμένων διακοπών ενημερώθηκαν ώστε να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για πτήσεις αντικατάστασης.


Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Βερολίνο Germania κατέθεσε αίτηση για πτώχευση και ακύρωσε όλες τις πτήσεις με άμεση ισχύ. Η Germania, με στόλο 37 αεροσκαφών, πετούσε κυρίως σε μεσογειακές, βορειοαφρικανικές και μεσανατολικές πτήσεις διακοπών (συνολικά 60 προορισμούς) για τους Γερμανούς τουρίστες οργανωμένων πακέτων και μετέφερε πάνω από 4 εκατ. επιβάτες ετησίως.

”Δυστυχώς, τελικώς αποτύχαμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις χρηματοδοτικές μας προσπάθειες για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων αναγκών σε ρευστότητα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Karsten Balke. ”Λυπούμαστε πολύ που, ως εκ τούτου, δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να καταθέσουμε αίτημα πτώχευσης”.

Οι επιβάτες που επηρεάζονται κάνοντας κράτηση στο πλαίσιο οργανωμένων διακοπών ενημερώθηκαν ώστε να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για πτήσεις αντικατάστασης.

”Δυστυχώς, για τους επιβάτες που αγόρασαν το εισιτήριό τους απευθείας από τη Germania, δεν υπάρχει δικαίωμα αλλαγής πτήσης, λόγω της τρέχουσας νομικής κατάστασης”, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

Η πτώχευση του μικρού σε μέγεθος γερμανικού αερομεταφορέα έρχεται μετά την πτώχευση της Air Berlin, πρώην δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Γερμανίας, το 2017, μετά την απόσυρση των μετόχων της Etihad Airways, ύστερα από χρόνια ζημιών. Αλλά και το φθινόπωρο του 2018, άλλη μία αεροπορική, η εταιρεία charter Small Planet Airlines, με έδρα το Βερολίνο, χρεοκόπησε.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top