Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤίτλοι τέλους για τη Germania
Αεροπορικές εταιρείες

Τίτλοι τέλους για τη Germania

Οι επιβάτες που επηρεάζονται κάνοντας κράτηση στο πλαίσιο οργανωμένων διακοπών ενημερώθηκαν ώστε να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για πτήσεις αντικατάστασης.

Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Βερολίνο Germania κατέθεσε αίτηση για πτώχευση και ακύρωσε όλες τις πτήσεις με άμεση ισχύ. Η Germania, με στόλο 37 αεροσκαφών, πετούσε κυρίως σε μεσογειακές, βορειοαφρικανικές και μεσανατολικές πτήσεις διακοπών (συνολικά 60 προορισμούς) για τους Γερμανούς τουρίστες οργανωμένων πακέτων και μετέφερε πάνω από 4 εκατ. επιβάτες ετησίως.

“Δυστυχώς, τελικώς αποτύχαμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις χρηματοδοτικές μας προσπάθειες για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων αναγκών σε ρευστότητα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Karsten Balke. “Λυπούμαστε πολύ που, ως εκ τούτου, δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να καταθέσουμε αίτημα πτώχευσης”.

Οι επιβάτες που επηρεάζονται κάνοντας κράτηση στο πλαίσιο οργανωμένων διακοπών ενημερώθηκαν ώστε να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για πτήσεις αντικατάστασης.

“Δυστυχώς, για τους επιβάτες που αγόρασαν το εισιτήριό τους απευθείας από τη Germania, δεν υπάρχει δικαίωμα αλλαγής πτήσης, λόγω της τρέχουσας νομικής κατάστασης”, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

Η πτώχευση του μικρού σε μέγεθος γερμανικού αερομεταφορέα έρχεται μετά την πτώχευση της Air Berlin, πρώην δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Γερμανίας, το 2017, μετά την απόσυρση των μετόχων της Etihad Airways, ύστερα από χρόνια ζημιών. Αλλά και το φθινόπωρο του 2018, άλλη μία αεροπορική, η εταιρεία charter Small Planet Airlines, με έδρα το Βερολίνο, χρεοκόπησε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024