Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

World Travel Monitor: Συνεχίζεται η άνοδος για τα city breaks, νέα τάση ο τουρισμός Halal

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Φεβρουάριος 2019, 10:14

Οι πρώτοι οκτώ μήνες του 2018 δείχνουν ξεκάθαρα ότι η επιθυμία του κόσμου να ταξιδέψει είναι συνεχόμενη και η τουριστική βιομηχανία έχει άλλο άλλο έτος με αριθμούς ρεκόρ.


Η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία συνέχισε την επιτυχημένη της πορεία και το 2018 με 6% αύξηση των συνολικών εξερχόμενων ταξιδιών το α’ 8μηνο του έτους, σύμφωνα με το World Travel Monitor. Ο “υπερτουρισμός” και οι πόλεις που είναι γεμάτες υπέρ το δέον με τουρίστες είναι ένα εν εξελίξει ζήτημα και ενδεχομένως να οδηγήσει σε μια στροφή προς άλλους τύπους διακοπών.

Οι πρώτοι οκτώ μήνες του 2018 δείχνουν ξεκάθαρα ότι η επιθυμία του κόσμου να ταξιδέψει είναι συνεχόμενη και η τουριστική βιομηχανία έχει άλλο άλλο έτος με αριθμούς ρεκόρ.

Οι διακοπές αποτελούν βασικό παράγοντα ανάπτυξης σε όλες τις περιοχές του κόσμου, με περαιτέρω αύξηση 7% παγκοσμίως. Τα ταξίδια στην πόλη συνεχίζονται με ανοδική τάση, αλλά και οι περιηγητικές διακοπές επιστρέφουν μετά από σταθερή μείωσή τους στο πρόσφατο παρελθόν. Επιπλέον, οι διακοπές “Ήλιος & Θάλασσα” πραγματοποίησαν επίσης ισχυρά κέρδη και μάλιστα ξεπέρασαν τα ταξίδια της πόλης σε όρους ανάπτυξης. Οι προοπτικές για το 2019 είναι επίσης πολύ θετικές και δείχνουν συνέχιση των δυνατών εξελίξεων του 2018, με ισχυρότερη ανάπτυξη για τη Βόρεια Αμερική σε σχέση με το τρέχον έτος και μια ελαφρώς βραδύτερη -αλλά ακόμα πολύ θετική- ανάπτυξη για την περιόχή Ασίας-Ειρηνικού.

Ένα άλλο πολυσυζητημένο θέμα είναι οι διακοπές με κρουαζιερόπλοιο - ένα τμήμα της αγοράς με εκρηκτική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Ενώ συνολικά είναι ένα από τα μικρότερα κομμάτια της αγοράς σε ό,τι αφορά το σύνολο των διεθνών διακοπών, η ανάπτυξή του ήταν εξαιρετική, με αύξηση διπλάσια από εκείνη των διεθνών διακοπών γενικότερα.

Βλέποντας τις τάσεις που έρχονται, ένα άλλο κομμάτι που θα εισέλθει στην αγορά όλο και περισσότερο είναι ο τουρισμός Halal. Οι μουσουλμάνοι είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκευτική ομάδα παγκοσμίως και αναπτύσσουν μια ακμάζουσα μεσαία τάξη με αυξανόμενη αγοραστική δύναμη. Με συγκεκριμένες κοινές αξίες μεταξύ των μουσουλμάνων, που είναι πολύ ισχυρότερες από ό,τι μεταξύ άλλων κοινοτήτων, οι ικανοποίηση των ιδιαίτερων αναγκών τους είναι το κλειδί για την (τουριστική) επιτυχία.

World Travel Monitor
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top