Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Κατατέθηκε στη Βουλή η παράταση της σύμβασης μεταξύ ΔΑΑ - ΤΑΙΠΕΔ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 February 2019, 10:22

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η σύμβαση παρατείνεται για 20 ακόμα χρόνια.


Κατατέθηκε στη Βουλή η παράταση της σύμβασης μεταξύ του Αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η σύμβαση παρατείνεται για 20 ακόμα χρόνια. Το διάστημα αυτό ξεκινά από τις 12 Ιουνίου 2026 και λήγει 11 Ιουνίου 2046. Το τίμημα που θα καταβάλει η εταιρεία του αεροδρομίου στο ΤΑΙΠΕΔ είναι ύψους 1.115.000.000 ευρώ.

Ορίζεται ότι σε περίπτωση που η καταβολή λάβει χώρα μετά την 31η Δεκεμβρίου 2018, το ανωτέρο ποσό θα προσαρμόζεται με την προσθήκη ποσού ίσου με 10,30% ετησίως το οποίο θα υπολογίζεται αναλογικά σε ημερήσια βάση.

Επίσης παρέχεται το δικαίωμα στο ΤΑΙΠΕΔ να καταγγείλει λόγω βάσιμης αιτίας τη Σύμβαση σε περίπτωση που η Εταιρεία Αεροδρομίου δεν καταβάλλει το τίμημα ή τον ΦΠΑ εντός του οριζόμενου χρόνου. Εάν η καταγγελία επέλθει λόγω αδυναίας καταβολής του τιμήματος του ΦΠΑ εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, η Εταιρεία Αεροδρομίου θα καταβάλλει στο ΤΑΙΠΕΔ ποσό 100.000.000 ευρώ ως ποινική ρήτρα. Σημειώνεται ότι από την Σύμβαση προκαλείται αύξηση ταμειακών δημοσίων εσόδων ύψους 1.115 εκατ. ευρώ πλέον αναλογούντος ΦΠΑ απο την είσπραξη του τιμήματος από την Εταιρεία Αεροδρομίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top