Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΆνω του 80% η αύξηση στις αφίξεις Ινδών τουριστών στην Ελλάδα το 2018
Εκθέσεις

Άνω του 80% η αύξηση στις αφίξεις Ινδών τουριστών στην Ελλάδα το 2018

Ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΟΤΜ στη Βομβάη φιλοξενώντας συνεκθέτες από την Ελλάδα και απέσπασε για την αισθητική του περιπτέρου το βραβείο καλύτερης διακόσμησης 'Best Decoration Award'.

Κατά 80,8% αυξήθηκαν οι αφίξεις Ινδών τουριστών στην Ελλάδα το 2018, γεγονός που επιβεβαιώνει την στρατηγική επιλογή της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για το δυναμικό άνοιγμα της Ινδίας, καθώς και την αποτελεσματικότητα του προγράμματος προώθησης και προβολής του ΕΟΤ σε αυτήν τη δυναμικά ανερχόμενη τουριστική αγορά.

Με θετικά μηνύματα επίσης ξεκίνησε το 2019, όπως προέκυψε από τις επαφές που είχε η ηγεσία του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΟΤΜ, που πραγματοποιήθηκε στη Βομβάη από τις 23 έως τις 25 Ιανουαρίου 2019.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο φιλοξενώντας  συνεκθέτες από την Ελλάδα, και απέσπασε για την αισθητική του περιπτέρου το βραβείο καλύτερης διακόσμησης “Best Decoration Award”.

Το περίπτερο επισκέφθηκε και ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού της Ινδίας Alphons Kannanthanam, επιβεβαιώνοντας πως η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Ινδούς.

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, ο οποίος συναντήθηκε με σημαντικούς εκπροσώπους της ινδικής τουριστικής αγοράς (Τhomas Cook / India, Gems Tours And Travels, Cox & Kings κ.ά.) και με στελέχη της κινηματογραφικής τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές που διαμορφώνονται για τη φετινή χρονιά σχετικά με την επέκταση της τουριστικής περιόδου και το άνοιγμα νέων προορισμών.

Ο κ. Τσέγας μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε στα εξαιρετικά αποτελέσματα της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού και της κας Κουντουρά, που στο σχεδιασμό της ενέταξε το άνοιγμα της αγοράς της Ινδίας και την δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας, ως ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.

Στην έκθεση τα στελέχη του ΕΟΤ παρουσίασαν την Ελλάδα στους εκπροσώπους της ινδικής τουριστικής αγοράς. Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ινδία κ. Π. Καλογερόπουλος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024