Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήO κορυφαίος hotel designer Α. Αγγελόπουλος στο προσεχές Hotel Design Masterclass
Σεμινάρια

O κορυφαίος hotel designer Α. Αγγελόπουλος στο προσεχές Hotel Design Masterclass

Ο κ. Α. Αγγελόπουλος είναι ο designer που έφερε το concept των boutique hotels στην Ελλάδα, σχεδιάζοντας το πρώτο ξενοδοχείο του είδους με τη δημιουργία του Andromeda Athens.

Για τη συμβολή του design στην επιτυχία και την κερδοφορία των ξενοδοχείων θα μιλήσει ο κορυφαίος Έλληνας hotel designer κ. Άγγελος Αγγελόπουλος στο προσεχές Hotel Design Masterclass. Αυτό το άκρως εξειδικευμένο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα και απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και διευθυντικά στελέχη ξενοδοχείων, σε προμηθευτές ξενοδοχειακού εξοπλισμού καθώς και σε επαγγελματίες που ασχολούνται με την ανέγερση, ανακαίνιση και διακόσμηση ξενοδοχειακών μονάδων όπως λ.χ. αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς και διακοσμητές.

Ο κ. Αγγελόπουλος είναι ο designer που έφερε το concept των boutique hotels στην Ελλάδα, σχεδιάζοντας το πρώτο ξενοδοχείο του είδους με τη δημιουργία του Andromeda Athens. Μέσα από παραδείγματα ξενοδοχείων που σχεδίασε θα παρουσιάσει τρόπους για τη δημιουργία ελκυστικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που προσφέρουν μιαν ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής στους πελάτες τους και εξασφαλίζουν εκτεταμένη δωρεάν δημοσιότητα εξαιτίας της ιδιαίτερης αισθητικής τους.

Μεταξύ των πλέον διακριθέντων έργων του κ. Αγγελόπουλου συγκαταλέγεται το ξενοδοχείο Mykonos Theoxenia του Ομίλου Louis, το οποίο συμπεριελήφθη στο Condé Nast Traveller ως ένα από τα 30 καλύτερα σχεδιασμένα ξενοδοχεία στον κόσμο. Άλλες σημαντικές συνεργασίες περιλαμβάνουν στο παρελθον τη σύμπραξη με τον Όμιλο Grecotel, όπως επίσης τη σχεδίαση και διακόσμηση μιας σειράς αστικών και resort ξενοδοχείων συμπεριλαμβανομένου μεταξύ άλλων του Blue Palace στην Κρήτη, του Saint George Lycabettus στην Αθήνα, του Cavo Tagoo στη Μύκονο, της ξενοδοχειακής μονάδας του Vedema Resort στη Σαντορίνη, του Lindian Village στη Ρόδο, του Primarolia και του Maison Grecque στην Πάτρα, της Περαντζάδας στην Ιθάκη, του Art Hotel Mainalon στη Βυτίνα Αρκαδίας, του Salvator στην Πάργα καθώς και των δωματίων του Myconian Imperial στη Μύκονο. Στην Κύπρο υλοποίησε τον καθολικό σχεδιασμό των διακεκριμένων για την αισθητική τους ξενοδοχειακών μονάδων So White και So Nice του Ομίλου So Group, ενώ στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδιάσε εξ αρχής ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο εστιατόριο. Ανέλαβε τον καθολικό επανασχεδιασμό του Nissaki Beach στην Κέρκυρα που μετονομάστηκε σε Sensimar Nissaki Beach by Atlantica.

Από τα πιο πρόσφατα έργα του είναι η δημιουργία του Central Hotel στο Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο υπό την επωνυμία Ibis Styles Heraklion Central εντάχθηκε στο διεθνή όμιλο της Accor μαζί με το Ibis Styles Heraklion Central Suites. Επίσης ολοκληρώθηκαν ένα boutique hotel στην Αίγινα, το Epirus Palace στα Ιωάννινα, οι VIP σουίτες του Sensimar Nissaki Beach στην Κέρκυρα, το συγκρότημα σουιτών του Robinson Club Daidalos στην Κω καθώς και η καθολική μελέτη μιας νέας ξενοδοχειακής μονάδας στην Κύπρο. Σε εξέλιξη βρίσκεται η δημιουργία του νέου Robinson Club της TUI στην Κρήτη, ενός από τα μεγαλύτερα projects στο μεσογειακό χώρο που ετοιμάζεται στη νότια Κρήτη.

Με σπουδές κινηματογράφου και θεάτρου και εξειδίκευση στην σκηνογραφία και ενδυματολογία, εργάζεται ως interior designer από το 1989 συμμετέχοντας στον ολοκληρωτικό ή μερικό σχεδιασμό πάνω από 100 ξενοδοχείων, αρκετά εκ των οποίων είναι boutique hotels. Tο γραφείο του Angelos Angelopoulos Associates τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια αναλαμβάνει τη δημιουργία μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, boutique hotels, spa καθώς επίσης ιδιωτικές κατοικίες και διαμερίσματα, clubs, café, εστιατόρια, καταστήματα, εκθεσιακούς χώρους, επαγγελματικούς χώρους γραφείων κ.λπ. Ο κ. Αγγελόπουλος έχει υλοποιήσει έργα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όπως λ.χ. στην Κύπρο, την Κωνσταντινούπολη και τις ΗΠΑ. Ο σχεδιασμός των έργων περιλαμβάνει τις όψεις των κτιρίων, την εσωτερική διαρρύθμιση, την επιλογή των επίπλων και του εξοπλισμού, το σχεδιασμό επίπλων, φωτιστικών και υφασμάτων, την αρχιτεκτονική τοπίου και τη μελέτη φωτισμού.

O κ. Αγγελόπουλος συμπεριλαμβάνεται κάθε χρόνο τα τελευταία 13 χρόνια ανάμεσα στους καλύτερους designers του κόσμου από τον οίκο Andrew Martin στην πολυτελή έκδοση διεθνούς κύρους “Interior Design Review”, που θεωρείται η βίβλος του Interior Design. Bραβεύθηκε σαν διακοσμητής της χρονιάς για το έτος 2004 από τον όμιλο Antenna. Το 2010 οι εκδόσεις Taschen συμπεριέλαβαν έργο του στην έκδοση INTERIORS NOW VOL. 1 και την επέλεξαν ως εξώφυλλο του βιβλίου. Έργα του έχουν παρουσιαστεί συχνά στον ελληνικό και διεθνή τύπο, όπως στο ιαπωνικό Casa Brutus, το γαλλικό Marie Claire, την αμερικανική έκδοση της Vogue, το ιταλικό AD, καθώς και σε διεθνείς εκδόσεις και λευκώματα, όπως στο “World’s Coolest Hotel Rooms” και στα “Luxury Hotel Guides”.

Το Hotel Design Masterclass συνδιοργανώνουν το TravelDailyNews και ο κύριος εισηγητής δρ. Δημήτρης Κούτουλας. Στο σεμινάριο θα αναλυθούν όλες οι πτυχές που ορίζουν την αισθητική ενός ξενοδοχείου αλλά και την αξιοποίησή της για την αύξηση των εσόδων όπως είναι λ.χ. η αρχιτεκτονική και το interior design, η σωστή φωτογράφιση της προσφερόμενης ξενοδοχειακής εμπειρίας, καθώς και το branding. Η επένδυση ενός ξενοδόχου στην αναβαθμισμένη αισθητική μπορεί να φέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη, καθώς θα εξασφαλίσει μεγάλη – και εν πολλοίς δωρεάν – προβολή του ξενοδοχείου και θα επιτρέψει τη χρέωση υψηλότερων τιμών μέσω της προσέλκυσης μιας πιο απαιτητικής πελατείας. Όσα ξενοδοχεία πέτυχαν να υλοποιήσουν μιαν ιδιαίτερη εικαστική πρόταση, κατάφεραν να βελτιώσουν τα έσοδά τους, να εδραιώσουν μια πολύ καλή εικόνα στην αγορά, να μειώσουν την εξάρτησή τους από τα παραδοσιακά κανάλια διακίνησης τουριστών και να θέσουν πολύ καλές βάσεις κερδοφορίας ακόμη και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Στο Hotel Design Masterclass θα γίνουν εισηγήσεις από έμπειρους επαγγελματίες και άριστους γνώστες του σύγχρονου design, ενώ θα παρουσιαστούν πληθώρα παραδειγμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και πολλές πρακτικές συμβουλές. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν την περίπτωση του δικού τους ξενοδοχείου προς ανάλυση και συζήτηση με τη μορφή ενός case study.

Το Hotel Design Masterclass εντάσσεται στο σεμιναριακό διήμερο του TravelDailyNews στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2019, με το Hotel Marketing Masterclass να πραγματοποιείται στις 8 Φεβρουαρίου. Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και τα δύο σεμινάρια έχει προβλεφθεί ειδική έκπτωση. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται εδώ, στο email tma@tma.travel και στο τηλ: 210 9374050.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024