Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΟ Άρης Σκλαβενίτης είναι ο νικητής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2019
Εστίαση

Ο Άρης Σκλαβενίτης είναι ο νικητής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2019

Ο κ. Σκλαβενίτης, συνιδιοκτήτης και sommelier του wine bar Oinoscent, διακρίθηκε ανάμεσα στους 15 συνολικά υποψηφίους που συμμετείχαν και μέσα από τις ιδιαίτερα απαιτητικές φάσεις των προκριματικών εξετάσεων και του τελικού.

Τον καλύτερο Οινοχόο για το 2019 ανέδειξε ο διαγωνισμός που οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και ο κ. Άρης Σκλαβενίτης είναι ο φετινός μεγάλος νικητής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων του 2022.  

Ο κ. Σκλαβενίτης, συνιδιοκτήτης και sommelier του wine bar Oinoscent, διακρίθηκε ανάμεσα στους 15 συνολικά υποψηφίους που συμμετείχαν και μέσα από τις ιδιαίτερα απαιτητικές φάσεις των προκριματικών εξετάσεων και του τελικού.

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens και περιελάμβανε γραπτές εξετάσεις και πρακτικές ασκήσεις σχετικά με το σερβίρισμα και την τεχνική της οινοχοΐας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, και ακολουθώντας τα πρότυπα τα Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων, αναδείχθηκαν οι τρεις καλύτεροι, οι οποίοι πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού που έγινε παρουσία κοινού στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στις 3 Φεβρουαρίου.

Στην τριάδα των νικητών τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο κ. Αλέξανδρος Μπουζίκας, Sommelier στο My Cava, Θεσσαλονίκη, και νικητής του προηγούμενου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε το 2017, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο κ. Γιώργος Λουκάκης, Head Sommelier του Parklane Resort & Spa στη Λεμεσό της Κύπρου.

Ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων έγινε στα πλαίσια της οινικής εκδήλωσης “Τα ΒορΟινά”. Την ευθύνη της οργάνωσης του διαγωνισμού είχε η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων, με την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του. Οι εταιρείες που υποστήριξαν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο 2019 είναι οι:

  • Χρυσός Χορηγός: Οίνοι Βορείου Ελλάδος
  • Μεγάλοι Χορηγοί: Electra Hotels, Deals, Nespresso Professional
  • Χορηγοί: WSPC, Metaxa, Elit Vodka, Inedit, Κάβα Ανθίδης, Thesauri Caviar
  • Υποστηρικτές: Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Άλφα, Acqua Panna – S. Pellegrino, Ευτυχιάδης, Trikalinos Bottarga, Provence Cheese Specialist, Masterzen, Typeset.

Τόσο ο Χρυσός Χορηγός όσο και οι Μεγάλοι Χορηγοί και οι Χορηγοί πρόσφεραν στους νικητές ξεχωριστά δώρα που θα βοηθήσουν περεταίρω στην εκπαίδευση και τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους, όπως επίσης και προϊόντα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024