Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Thomas Cook σκέφτεται να πουλήσει την αεροπορική της εταιρεία
TOs

Η Thomas Cook σκέφτεται να πουλήσει την αεροπορική της εταιρεία

Η Thomas Cook διαθέτει σήμερα ένα στόλο 103 αεροσκαφών, το 1/4 των οποίων εξυπηρετεί προορισμούς μακρινών αποστάσεων.

Η Thomas Cook σκέφτεται να πουλήσει την αεροπορική της εταιρεία για να αποκτήσει μεγαλύτερη “οικονομική ευελιξία”, ώστε να επενδύσει στα ξενοδοχεία της και να ψηφιοποιήσει τα κανάλια πωλήσεών της.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την αύξηση των ζημιών για το τελευταίο τρίμηνο του 2018, από 14 εκατ. λίρες στερλίνες σε 60 εκατομμύρια. Εν τω μεταξύ, τα έσοδα παρέμειναν σε γενικές γραμμές αμετάβλητα, αυξανόμενα μόλις κατά 1% στα 1,66 δισ. λίρες.

Ο εκτελεστικός διευθυντής Peter Fankhauser δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει επανεξέταση της αεροπορικής εταιρείας και θα εξετασθούν “όλες τις επιλογές για την ενίσχυση της αξίας στους μετόχους και την εντατικοποίηση της εστίασης της στρατηγικής μας”.

Η Thomas Cook διαθέτει σήμερα ένα στόλο 103 αεροσκαφών, το 1/4 των οποίων εξυπηρετεί προορισμούς μακρινών αποστάσεων.

Αναφερόμενος στο α’ τρίμηνο, ο Fankhauser δήλωσε: “Όπως αναμενόταν, το πλήγμα από τον παρατεταμένο καλοκαιρινό καύσωνα και οι υψηλές τιμές προς τα Κανάρια επηρέασαν τη ζήτηση των πελατών μας για χειμερινό ήλιο.

Ενώ οι κρατήσεις του καλοκαιριού του 2018 είχαν ξεκινήσει πολύ δυναμικά, οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2019 αντικατοπτρίζουν την αβεβαιότητα των καταναλωτών, ιδιαίτερα στο Ην. Βασίλειο και την απόφασή μας να μειώσουμε τη χωρητικότητα, κάτι που θα μετριάσει το ρίσκο στο κομμάτι των TOs, ενώ θα βοηθήσει και την αεροπορική μας εταιρεία να εδραιώσει την ισχυρή ανάπτυξη που επιτεύχθηκε πέρυσι”.

Η Thomas Cook δήλωσε ότι η ισχυρή ζήτηση των πελατών της για προορισμούς της Τουρκίας και της Βόρειας Αφρικής αντιστάθμισε την ασθενέστερη ζήτηση για την Ισπανία και πρόσθεσε ότι οι εξαιρετικά ανταγωνιστικές συνθήκες της αγοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν πλήξει τα μικτά περιθώρια κέρδους.

Τα πακέτα για το καλοκαίρι του 2019 έχουν πωληθεί κατά 30%.

Οι κρατήσεις από τα τουριστικά πρακτορεία είναι μειωμένες κατά 12%. Οι ομαδικές αεροπορικές κρατήσεις είναι χαμηλότερες από πέρυσι, καθώς η Thomas Cook έχει μειώσει “επιλεκτικά” τη χωρητικότητα σε προορισμούς μικρών και μεσαίων διαδρομών. Αυτό αντισταθμίστηκε εν μέρει από την αύξηση της ζήτησης σε προορισμούς μακρινών προορισμών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024