Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΑύξηση 20% των τουριστών στην Ελλάδα από τις αγορές BENELUX το 2018
Τάσεις

Αύξηση 20% των τουριστών στην Ελλάδα από τις αγορές BENELUX το 2018

Ρεκόρ δεκαετίας στις αφίξεις από το Βέλγιο. Η Ελλάδα είναι ο 2ος δημοφιλέστερος προορισμός των Βέλγων που ταξιδεύουν με αεροπλάνο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, και που ξεπέρασαν τις 530.000 το 2018.

Σε εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού της υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, το 2018  το τουριστικό ρεύμα αυξήθηκε κατά 20% από τις αγορές του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου. Περισσότεροι από 1,5 εκατ. επισκέπτες από τις αγορές αυτές επέλεξαν τη χώρα μας το 2018.

Η Ελλάδα είναι ο 2ος δημοφιλέστερος προορισμός των Βέλγων που ταξιδεύουν με αεροπλάνο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, και που ξεπέρασαν τις 530.000 το 2018 σύμφωνα με τα στοιχεία των δύο μεγαλύτερων αεροδρομίων του Βελγίου.Ο αριθμός των αφίξεων των Βέλγων τουριστών στην χώρα μας άγγιξε ρεκόρ δεκαετίας.

Η αύξηση αυτή ήταν αποτέλεσμα της στρατηγικής του υπουργείου και των στρατηγικών ενεργειών της υπουργού, που δημιούργησε αυξημένη τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα, καθώς:

  • Προχώρησε σε κεντρικές συμφωνίες και διαπραγματεύσεις με τους μεγαλύτερους τουριστικούς και ταξιδιωτικούς ομίλους για την αύξηση των τουριστικών πακέτων σταθερά κάθε χρόνο
  • Διεκδίκησε και πέτυχε μέσα από διαπραγματεύσεις με τις αεροπορικές εταιρείες τη σημαντική ενίσχυση της συνδεσιμότητας με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν νέες απευθείας πτήσεις από τα 4 αεροδρόμια του Βελγίου, όχι μόνο προς την Αθήνα, αλλά και τα περιφερειακά αεροδρόμια.
  • Και ο ΕΟΤ υλοποίησε στοχευμένη  τουριστική προώθηση και προβολή στις αγορές της Benelux


Η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, στο ελληνικό περίπτερο στην Salon de Vacances με τα στελέχη και την ομάδα του ΕΟΤ στις Βρυξέλλες.

Η κα Κουντουρά συμμετείχε στην έκθεση Salon des Vacances στις Βρυξέλλες, με στόχο τη διατήρηση της θετικής δυναμικής του ελληνικού τουρισμού το 2019. Συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Βελγικών Πρακτόρων, ΑΒΤΟ και ιδιοκτήτη του BT Tours, Jean-LucHans, τον διευθυντή μάρκετινγκ του μεγαλύτερου για την Ελλάδα στην Ολλανδία ταξιδιωτικού Ομίλου Sunweb, Hugovan Drie, τον εκπρόσωπο της Exclusive Destinations για τον τουρισμό πολυτελείας, Marcvan Zeveren, τον γενικό διευθυντή της Thomas Cook Βελγίου, Jan Dekeyser, την εκπρόσωπο της TUIfly, Sarah Saucin, και την ιδιοκτήτρια του βελγικού ταξιδιωτικού ομίλου που εξειδικεύεται στην Ελλάδα, Essential Greece, Martine Dewispelaere. Στις συναντήσεις συμμετείχε και η προϊσταμένη του ΕΟΤ στις αγορές BENELUX, κα Ελένη Σκαρβέλη.

Ο ΕΟΤ έχει δυναμική παρουσία στην έκθεση με περίπτερο 200 τ.μ. και με συμμετοχή αριθμού ρεκόρ συνεκθετών, τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης, Πελοποννήσου, τους Δήμους Κω και Βόλου, την ΠΡΟ-ΤΟΥΡ (Ρόδος), τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, την Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Κάμπινγκ και τουριστικές επιχειρήσεις.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ πραγματοποιήθηκε ειδική παρουσίαση της Θάσου ως τιμώμενου προορισμού, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υπουργείου για την προώθηση λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών, την ανάδειξη των θεματικών τουριστικών προϊόντων  και την προβολή της πτήσης Βρυξελλών – Καβάλας μέσω της TUI fly για το άνοιγμα του προορισμού της Θάσου.

Στην εκδήλωση η υπουργός Τουρισμού κάλεσε τους επαγγελματίες και το ταξιδιωτικό κοινό να επιλέξουν την Ελλάδα ως κορυφαία επιλογή. Παρέστησαν επίσης η υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κα Κατερίνα Νοτοπούλου, η πρέσβυς της Ελλάδας στις Βρυξέλλες κα Ελευθερία Γαλαθιανάκη, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κ. Κώστας Αντωνιάδης, που χαιρέτισε την παρουσίαση του προορισμού.

Η υπουργός συμμετείχε επίσης στην παρουσίαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προώθηση της Θεσσαλονίκης ως κορυφαίου προορισμού ταξιδίων πόλεως (city-break), και της απευθείας αεροπορικής πτήσης από τις Βρυξέλλες μέσω της Brussels Airlines.

Παρέστη στην εκδήλωση γευσιγνωσίας της Πελοποννήσου, και παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε τηλεοπτικές εκπομπές και επαγγελματικά τουριστικά έντυπα του Βελγίου για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού.

Η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, με την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κα Κατερίνα Νοτοπούλου, τον Θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Κώστα Αντωνιαδη και την πρέσβη της Ελλάδας στο Βέλγιο, κα Ελευθερία Γαλαθιανάκη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024