Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησης'Bike friendly' προορισμός η Αρναία
Ποδηλατικός τουρισμός

'Bike friendly' προορισμός η Αρναία

Το συγκεκριμένο σήμα (bike friendly) παρέχεται από 2016 από την εταιρεία ΝΑΤΤΟΥΡ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και έχει ήδη πιστοποιήσει πάνω από 50 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.

Σε διαδικασία απόκτησης σήματος πιστοποίησης υπηρεσιών, δομών και υποδομών για την εξυπηρέτηση του ποδηλατικού τουρισμού (bike friendly) βρίσκονται οι περιοχές της Αρναίας και του Παλαιοχωρίου, μετά τη δημιουργία και χαρτογράφηση των ποδηλατικών διαδρομών “του Αλέξη Ζορμπά” και του “Ελάτου”, οι οποίες συνδέουν τις πλαγιές του Χολομώντα με το Αριστοτελικό Όρος.

Αυτό σημαίνει ότι τα καταλύματα που (καταρχάς) θα πιστοποιηθούν πληρούν εννέα (9) κριτήρια ποιότητας, τα οποία αποτελούν τη βάση εξοικείωσης δυνητικών ποδηλατών με τον προορισμό – είτε αυτοί τον επισκεφθούν με δικό τους ποδήλατο, είτε το ενοικιάσουν από τοπικές επιχειρήσεις.

Οι περιοχές της Αρναίας – Παλαιοχωρίου, φυσικά χωροθετημένες στους πράσινους πρόποδες των προστατευμένων από την ευρωπαϊκή συνθήκη Natura 2000 ορεινών όγκων, ενδείκνυνται για ποδηλασία, η οποία αποτελεί ήπιας μορφής ανθρώπινη δραστηριότητα, που αναπτύσσεται σε περιβαλλοντικά κατάλληλους προορισμούς περιηγήσεων και αποδράσεων.

Η παρέμβαση αποτελεί το δεύτερο στάδιο της πρωτοβουλίας του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρναίας, ο οποίος καταρχάς συντήρησε, σηματοδότησε και χαρτογράφησε τις προαναφερόμενες διαδρομές, παραδίδοντας προς προώθηση στον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού ένα εξαιρετικό εναλλακτικό τουριστικό προϊόν – πολλά υποσχόμενο για την παράλληλη ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.   

Ποδηλατικές διοργανώσεις και προσέλκυση ειδικών ομάδων επισκεπτών αποτελούν τους στόχους των ντόπιων επαγγελματιών, οι οποίοι συ-στρατεύονται στις ομαδικές αναπτυξιακές προσπάθειες, λειτουργώντας μόνο με επαγγελματικούς όρους, συνθέτοντας brands και ακολουθώντας ροές στρατηγικών σχεδιασμών, οι οποίοι μέχρι σήμερα λειτούργησαν άκρως αποτελεσματικά ως προς την τουριστική ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Χαλκιδικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποδηλατικό πρόγραμμα της Ανατολικής Χαλκιδικής “από το Χολομώντα μέχρι το Αριστοτελικό Όρος και τον Άθωνα”, το οποίο θα συνδεθεί άμεσα με το αντίστοιχο πρόγραμμα του Παγγαίου Όρους, προωθείται συστηματικά σε ειδικά ευρωπαϊκά τουριστικά γραφεία από “Τις Πόλεις του Μεγαλέξανδρου“, έτσι ώστε ως δομημένο προϊόν να αποτελέσει λόγο και τρόπο δικτύωσης της περιοχής με ομοειδείς περιοχές ανά τον κόσμο.

Το συγκεκριμένο σήμα (bike friendly) παρέχεται από 2016 από την εταιρεία ΝΑΤΤΟΥΡ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και έχει ήδη πιστοποιήσει πάνω από 50 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024