Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΠεντακόσιοι πενήντα εκθέτες συμμετείχαν στη φετινή, 14η HORECA 2019
Εκθέσεις

Πεντακόσιοι πενήντα εκθέτες συμμετείχαν στη φετινή, 14η HORECA 2019

Με συμμετοχή περισσότερων από 1.000 ξενοδόχων πραγματοποιήθηκε η 8η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, στη HORECA 2019.

Ολοκληρώνεται σήμερα (8-11 Φεβρουαρίου) η 14η διεθνής έκθεση HORECA 2019. 550 εκθέτες συμμετέχουν καλύπτοντας εκθεσιακή επιφάνεια 50.000 τ.μ. Η έκθεση εγκαινιάστηκε από τον κ. Αλέξανδρο Βασιλικό, πρόεδρο του ΞΕΕ και τον κ. Νίκο Χουδαλάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Forum ΑΕ, στο Metropolitan Expo με την παρουσία προσωπικοτήτων της τουριστικής αγοράς , αλλά και πλήθος ξενοδόχων. Μεταξύ αυτών η κα Χριστίνα Τετράδη, αντιπρόεδρος του ΞΕΕ, ο κ. Γρηγόρης Τάσσιος, πρόεδρος της ΠΟΞ, ο κ. Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του ΣΕΤΕ και πλήθος ξενοδόχων.

Ο κ. Γιώργος Τζιάλλας, γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης επισκέφθηκε την έκθεση και χαιρέτησε την 8η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ εκ μέρους της υπουργού κας Έλενας Κουντουρά. Παρών και ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης και η αντιπρόεδρος κα Αγγελική Χονδροματίδου.

Ένα πλούσιο σε δράσεις, εμπορικές συμφωνίες, νέες συνεργασίες και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, τετραήμερο φτάνει σήμερα στην κορύφωση του. Όπως αναμενόταν, η τέταρτη και τελευταία ημέρα της έκθεσης είναι κατά κανόνα η ημέρα κατά την οποία οι επαγγελματίες επισκέπτες έχουν κάνει επισταμένη έρευνα και στα 50.000 τετραγωνικά μέτρα της έκθεσης, έχουν εξετάσει τα περίπτερα που τους ενδιαφέρουν και έχουν καταλήξει στις επιλογές τους.

Μεγάλη είναι και πάλι από τις πρώτες ώρες η κοσμοσυρροή στα special events με τις ομιλίες, τα workshops και τις διαδραστικές επιδείξεις. Στο πλαίσιο των Coffee Events, εκτός των αξιόλογων εισηγήσεων, γίνεται και ο τελικός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Greek Barista, ενώ η ημέρα θα κλείσει με βραβεύσεις. Οι επαγγελματίες του καφέ έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και την ολοκλήρωση του κύκλου των σεμιναρίων του Snack & Coffee, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία και απήχηση περιοδικό της καφεστίασης.

Αυλαία και για το Web Hotel με επιμορφωτικές ομιλίες και συζητήσεις πάνω στη σύγχρονη ψηφιακή παρουσία του ξενοδοχείου αλλά και για τα απαραίτητα digital εργαλεία, στα οποία πρέπει να επενδύσει ένας επιχειρηματίας της εστίασης για να “εισάγει” το εστιατόριο του στην ψηφιακή εποχή. Στο Gastronomy Forum αναμένεται να κεντρίσουν την προσοχή οι τεχνικές ωμών θαλασσινών ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο θρησκευτικός τουρισμός στο section των γαστροτουριστικών προορισμών.

Mαζική ήταν η προσέλευση στην 8η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ
Με συμμετοχή περισσότερων από 1.000 ξενοδόχων πραγματοποιήθηκε η 8η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Η Ετήσια Γενική Συνέλευση έλαβε χώρα την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.000 ξενοδόχων από όλη τη χώρα. Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΞΕΕ αναφέρθηκε στο όραμα και τη στρατηγική του ΞΕΕ, υπογραμμίζοντας πως “το να κρατήσουμε ψηλά τον ελληνικό τουρισμό είναι η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας”.

“Αγκάθι” οι βραχυχρόνιες μισθώσεις
Ο πρόεδρος του ΞΕΕ αναφέρθηκε στον αθέμιτο ανταγωνισμό εξαιτίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων τονίζοντας πως πρόσφατες μελέτες αναδεικνύουν το αρνητικό αποτύπωμα τους στην κοινωνία “όταν αυτή η δραστηριότητα μένει ανεξέλεγκτη”. Επίσης ανακοίνωσε ότι δημιουργείται για πρώτη φορά το πρώτο πρόγραμμα επιτάχυνσης start ups του Τουρισμού στην Ελλάδα, με σκοπό να έρθουν πιο κοντά η νεοφυής επιχειρηματικότητα που ασχολείται με τον τουρισμό με τους ξενοδόχους…

Το 2019 έτος εξωστρέφειας για το “Ελληνικό Πρωινό”
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Βασιλικός, “το 2019 θα είναι έτος εξωστρέφειας για το ‘Ελληνικό Πρωινό’, καθώς το Επιμελητήριο επενδύει στην προβολή του προγράμματος μέσω τόσο στοχευμένων ενεργειών, όσο και του νέου site του ΞΕΕ”. Παράλληλα, ο πρόεδρος σημείωσε πως ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, του επιστημονικού ερευνητικού βραχίονα του ΞΕΕ. Μάλιστα, τους νέους άξονες του ΙΤΕΠ για το 2019 παρουσίασε ο νέος επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου, κ. Κ. Πετάκος.

Χαιρετισμό απηύθηναν επίσης ο κ. Τζιάλλας, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, αλλά και ο πρόεδρος της ΠΟΞ. Στο χαιρετισμό του τόσο ο κ. Ρέτσος, όσο και ο κ. Τάσιος δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην υπερφορολόγηση στον τουρισμό, που αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα του κλάδου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024