Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤουλάχιστον 17 νεκροί από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στο Νέο Δελχί
Ξενοδοχεία

Τουλάχιστον 17 νεκροί από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στο Νέο Δελχί

Η φωτιά έχει κατασβεστεί, ωστόσο σε εξέλιξη παραμένουν οι επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης. Δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του ξεσπάσματος της πυρκαγιάς.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Νέο Δελχί, γνωστοποίησε το Πυροσβεστικό Σώμα της ινδικής πρωτεύουσας.

Η φωτιά ξέσπασε στο ξενοδοχείο Arpit Palace, σε μια κεντρική, πυκνοκατοικημένη συνοικία της μεγαλούπολης, και προκάλεσε σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή στον τρίτο και τελευταίο όροφο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η φωτιά κατασβέστηκε έπειτα από αρκετές ώρες. 35 φιλοξενούμενοι στο ξενοδοχείο κατορθώθηκε να διασωθούν από τους πυροσβέστες. Κατά δημοσιεύματα στον ινδικό Τύπο, μια γυναίκα κι ένα παιδί σκοτώθηκαν όταν έκαναν άλμα στο κενό από ένα παράθυρο για να σωθούν από τις φλόγες.

Στους διαδρόμους και στα δωμάτια του τρίτου ορόφου υπήρχε άφθονο ξύλο, συνεπώς “οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν για να απομακρυνθούν“, εξήγησε αξιωματικός της πυροσβεστικής σε ινδικά ΜΜΕ.

Φωτογραφίες και πλάνα που μεταδόθηκαν εικονίζουν τον τρίτο και τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου στις φλόγες.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα. Οι αρχές, οι οποίες διενεργούν έρευνα, μελετούν το ενδεχόμενο να οφειλόταν σε βραχυκύκλωμα και εάν υπήρξαν παραλείψεις ή επιδείχθηκε αμέλεια από μέλη του προσωπικού και τη διεύθυνση του ξενοδοχείου.

Οι πυρκαγιές που οφείλονται σε ατυχήματα είναι συνηθισμένες στην Ινδία, εξαιτίας των ανεπαρκών κανονισμών για την πυρασφάλεια και της απουσίας ελέγχων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024