Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού στους Αγίους Τόπους
Θρησκευτικός τουρισμός

Ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού στους Αγίους Τόπους

Συνάντηση της κας Έλενας Κουντουρά με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ' για την ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού στους Αγίους Τόπους και την αύξηση της τουριστικής κίνησης από το Ισραήλ.

Με εγκαρδιότητα υποδέχθηκε την υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος Γ’. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίας της υπουργού στο Ισραήλ για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΜΤΜ του Τελ Αβίβ.

Η κα Κουντουρά ενημέρωσε τον Πατριάρχη για την εξαιρετική τουριστική συνεργασία με την ισραηλινή κυβέρνηση και τις συνεχείς επιτυχίες του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ιδιαίτερα από την τουριστική αγορά του Ισραήλ. Όπως και για το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τα ιερά προσκυνήματα των Αγίων Τόπων, που προστατεύονται από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε την υπουργό για την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στις εργασίες αποκατάστασης του Πανάγιου Τάφου και του Πραιτορίου, και ευχήθηκε νέες επιτυχίες για τον ελληνικό τουρισμό.

Μετά τη συνάντηση, η κα Κουντουρά επισκέφτηκε τον Πανάγιο Τάφο και το προσφάτως ανακαινισμένο Πραιτόριο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα, κ. Χρήστος Σοφιανόπουλος, η αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΤ, κα Αγγελική Χονδροματίδου και ο προϊστάμενος του Γραφείο ΕΟΤ Τελ Αβίβ, κ. Χάρης Καλπίδης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024