Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Ελλάδα δεύτερος δημοφιλέστερος καλοκαιρινός προορισμός για τους Βρετανούς
Τάσεις

Η Ελλάδα δεύτερος δημοφιλέστερος καλοκαιρινός προορισμός για τους Βρετανούς

Ο βρετανικός ΟΤΑ On the Beach αποκαλύπτει την Ισπανία και τα νησιά της ως τον πιο δημοφιλή προορισμό διακοπών για τους Βρετανούς φέτος το καλοκαίρι. Η Κρήτη έχει ξεπεράσει την Κέρκυρα ως το πιο δημοφιλές ελληνικό νησί για το 2019. Φθηνότερες φέτος Ρόδος, Κως και Κέρκυρα.

Τα All-inclusive και τα πακέτα διακοπών αυξάνουν τη δημοτικότητά τους μεταξύ των Βρετανών το 2019, ενώ ο βρετανικός ΟΤΑ On the Beach καταγράφει αυτήν την κατηγορία να αποτελεί το μισό (50%) όλων των κρατήσεων μέχρι σήμερα για την επόμενη σεζόν (από 46% το 2018).

Η On the Beach, η οποία στέλνει σε διακοπές, κάθε χρόνο, 1,5 εκατ. επιβάτες,  κατέγραψε ότι σχεδόν τα 2/3 (62%) όλων των οικογενειακών κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2019 ήταν για διακοπές all-inclusive (από 58% την ίδια περίοδο πέρυσι). Το 44% των κρατήσεων των διακοπών ζευγαριών και το 39% των ομαδικών διακοπών έγιναν επίσης ως all-inclusive.

Με την ημέρα του Brexit να βρίσκεται λιγότερο από δύο μήνες μακριά, η αυξημένη ζήτηση για all-inclusive αποδράσεις μπορεί να υποδηλώνει ότι οι Βρετανοί τουρίστες προσπαθούν να προστατευθούν από τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και να διατηρήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στον προϋπολογισμό των διακοπών τους και στις δαπάνες τους γενικότερα.

Η On the Beach παρατήρησε επίσης αύξηση του ποσοστού των κρατήσεων των διακοπών με πακέτα (που συνδυάζουν πτήση και ξενοδοχείο), τα οποία παρέχουν στους καταναλωτές αυξημένη ασφάλεια, σύμφωνα με τους κανονισμούς ταξιδίων που θεσπίστηκαν το καλοκαίρι του 2018. Κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, την πιο δραστήρια περίοδος κρατήσων του έτους, οι οργανωμένες διακοπές αντιστοιχούσαν στο 91% όλων των κρατήσεων για παραθαλάσσιες διακοπές, έναντι 87% πέρυσι.

Top 10 most popular hot spots for 2019

1.

 Spain  

2.

 Greece  

3.

 Turkey  

4.

 Portugal  

5.

 Cyprus  

6.

 Egypt  

7.

 Malta  

8.

 Morocco  

9.

 UAE (Dubai)  

10.

 Tunisia

Τι “πουλάει” το το 2019
Οι τελευταίες πωλήσεις αποκαλύπτουν ότι η Ισπανία και τα νησιά της είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Βρετανούς φέτος, με την Τενερίφη να ξεπερνά τη Μαγιόρκα ως το πιο δημοφιλές hot spot για τις κρατήσεις διακοπών το 2019, μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία κράτησων, η Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός για ήλιο, με τα θέρετρα στην ηπειρωτική χώρα και τα ηλιόλουστα νησιά να αποδεικνύονται πολύ δελεαστικοί για τους Βρετανούς τουρίστες.

Η Κρήτη, που πρόσφατα απέκτησε τον τίτλο του “καλύτερου οικογενειακού προορισμού της Ευρώπης” από το Family Beach Index, έχει ξεπεράσει την Κέρκυρα ως το πιο δημοφιλές ελληνικό νησί για το 2019.

Τα στοιχεία κρατήσεων δείχνουν επίσης ότι οι Βρετανοί τουρίστες προτιμούν και την Τουρκία φέτος, με τον προορισμό που ονομάζεται το τρίτο δημοφιλέστερο hot spot, ξεπερνώντας την πορτογαλική περιοχή του Algarve, η οποία πέφτει στην τέταρτη θέση.

Η Κύπρος, η οποία υπήρξε δημοφιλής προορισμός για όλο το χρόνο μεταξύ των Βρετανών, είναι ένας από τους μεγαλύτερους νικητές του 2019, με άλμα δύο θέσεων από πέρυσι, στην πέμπτη θέση.

Τι είναι φθηνότερο το καλοκαίρι του 2019
Για τους ταξιδιώτες που ψάχνουν και την τιμή για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές, η On the Beach αποκαλύπτει ότι τα δημοφιλή θέρετρα στην περιοχή Dalaman της Τουρκίας είναι αυτά που προσφέρουν τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων.

Η Menorca στις Βαλεαρίδες προσφέρει επίσης φέτος υψηλό “value-for-money”, καθώς και τα θέρετρα κατά μήκος της Costa del Sol και την ολοένα και πιο δημοφιλή Costa Brava στην Ισπανία.

Άλλοι προορισμοί, φθηνότεροι φέτος σε σύγκριση με τους περυσινούς, είναι τα νησιά της Ρόδου, της Κω και της Κέρκυρας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024