Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΣυμφωνία συνεργασίας Safe Water Sports – Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος
Θαλάσσιος τουρισμός

Συμφωνία συνεργασίας Safe Water Sports – Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

Με περισσότερα από 2 εκατ. γαλλόφωνων τουριστών και μία πλειοψηφία Γάλλων, ο αριθμός ατυχημάτων ή θανάτων λόγο άγνοιας των κανόνων των θαλάσσιων αθλημάτων, των αρχών για την πρόληψη πνιγμών ή άλλων κινδύνων στη θάλασσα μπορεί να μειωθεί σημαντικά μέσα από την ενίσχυση της διάχυσης των πληροφοριών στη γαλλική γλώσσα.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (ΓΙΕ) / Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και ο ελληνικός Οργανισμός Safe Water Sports (SWS) υπέγραψαν την 4η Φεβρουαρίου 2019 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, παρουσία της Προξένου της Γαλλίας στην Ελλάδα, Céline Pendariès, συμφωνία συνεργασίας για την υλοποίηση από κοινού προγραμμάτων και δράσεων ευαισθητοποίησης στην ασφαλή διεξαγωγή θαλάσσιων αθλημάτων και δραστηριοτήτων με αποδέκτες το ελληνικό κοινό που διδάσκεται τη γαλλική γλώσσα ή Γαλλόφωνους, τουρίστες ή ομογενείς, που διαμένουν στην Ελλάδα.  

Το Safe Water Sports είναι ένας ελληνικός μη-κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2015 με βασικό στόχο την πρόληψη των πνιγμών και των ατυχημάτων σε δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) που γίνονται στο νερό και τη θάλασσα. Ο οργανισμός αναπτύσσει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και παράλληλα υλοποιεί ενημερωτικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Το Safe Water Sports δραστηριοποιείται σήμερα στην Ελλάδα και Κύπρο safewatersports.com. Ο Οργανισμός έχει αναπτύξει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο υλοποιείται σε όλη τη χώρα και αφορά στην ενημέρωση – εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλειά τους στο νερό (κολυμβητήριο), τη θάλασσα και τα θαλάσσια αθλήματα και μέσα αναψυχής.

Το Safe Water Sports, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, έχει αναπτύξει για τους πολίτες μια ηλεκτρονική πλατφόρμα (website, app) με ενημερωτικές πληροφορίες για παραλίες, επιχειρήσεις θαλασσίων αθλημάτων, μαρίνες, κανονισμούς ασφαλείας κ.ά και συνεργάζεται σε δράσεις πιστοποίησης επιχειρήσεων θαλασσίων αθλημάτων.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα SWS, στην αγγλική γλώσσα έχει ήδη καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών στην ενότητα “Συμβουλές για ταξιδιώτες”.

Με περισσότερα από 2 εκατ. γαλλόφωνων τουριστών και μία πλειοψηφία Γάλλων, ο αριθμός ατυχημάτων ή θανάτων λόγο άγνοιας των κανόνων των θαλάσσιων αθλημάτων, των αρχών για την πρόληψη πνιγμών ή άλλων κινδύνων στη θάλασσα μπορεί να μειωθεί σημαντικά μέσα από την ενίσχυση της διάχυσης των πληροφοριών στη γαλλική γλώσσα. Η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και του Οργανισμού Safe Water Sports προβλέπει την από κοινού εργασία για την δημιουργία της γαλλικής έκδοσης της εφαρμογής Safe Water Sports εν όψει της τουριστικής περιόδου 2019, γεγονός για το οποίο το Προξενείο της Γαλλίας στην Ελλάδα εκφράζει την ικανοποίησή του.

Η επίσημη παρουσίαση της γαλλικής έκδοσης της διαδικτυακής εφαρμογής θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου 2019 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών συναντήσεων του προγράμματος “Η γενιά του 2004 στην Ελλάδα στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024”, πρόγραμμα που συνδιοργανώνουν το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος/Πρεσβεία της Γαλλίας, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και συνεργάτης του οποίου είναι ο οργανισμός Safe Water Sports.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024