Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ στην καινοτομία και την τεχνολογία στον τουρισμό
Τουριστική πολιτική

Συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ στην καινοτομία και την τεχνολογία στον τουρισμό

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στο Innovate Israel, στο Τελ Αβίβ, για την προώθηση της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ μέσω της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Επίσκεψη στον κορυφαίο οργανισμό προώθησης της καινοτομίας του Ισραήλ, Innovate Israel στο Τελ Αβίβ πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο της παρουσίας της στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΜΤΜ.

Η κα Κουντουρά συναντήθηκε με τον επικεφαλής του InnovateIsrael, Itai Green, και το συντονιστή του Israel Travel-Tech Startups (ITTS), Michael Ben Aharon, για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ στην καινοτομία και την τεχνολογία στον τομέα του τουρισμού.

H υπουργός παρουσίασε τη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού, που απέδωσε συνεχείς επιδόσεις ρεκόρ στον τουρισμό τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αναφέρθηκε στις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις που δημιουργεί η αλματώδης αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα και παρουσίασε τον εθνικό αναπτυξιακό σχεδιασμό με προτεραιότητες την ενίσχυση της καινοτομίας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού τουρισμού.

Η κα Κουντουρά τόνισε ότι μόνο μέσα από την εφαρμογή της καινοτομίας και την προώθηση των νέων τεχνολογιών η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό τα επόμενα χρόνια με βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο, που αποτελεί τον πυρήνα της εθνικής τουριστικής πολιτικής. Και σημείωσε ότι αποτελεί στρατηγικό στόχο η αναβάθμιση της συνολικής ταξιδιωτικής εμπειρίας 365 ημέρες τον χρόνο προς όφελος όχι μόνο των επισκεπτών, αλλά και των κατοίκων, ώστε να διαχυθούν τα οικονομικά οφέλη του τουρισμού στις τοπικές κοινωνίες και να δημιουργηθούν περισσότερες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας.

Οι εκπρόσωποι του Innovate Israel απέδωσαν τα εύσημα στην υπουργό για το έργο της στον τομέα του τουρισμού και την ανάπτυξη των ελληνο-ισραηλινών τουριστικών σχέσεων. Συμφώνησαν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κλάδου αποτελεί μεγάλη πρόκληση και αναγκαιότητα για τον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ για την ενδυνάμωση της συνεργασίας στην καινοτομία και την τεχνολογία στον τουριστικό τομέα, την προώθηση της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, καθώς και την ανάδειξη διεθνώς των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρουν οι ελληνικές startup επιχειρήσεις.

Επίσης, η υπουργός συναντήθηκε με ανερχόμενες startup επιχειρήσεις του Ισραήλ στον τομέα του τουρισμού, με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, μέλη του Israel Travel-Tech Startups (ITTS), όπου της παρουσίασαν νέες τεχνολογικές λύσεις στους τομείς της τουριστικής εκπαίδευσης, των υπηρεσιών προς τους ταξιδιώτες και τις τουριστικές επιχειρήσεις, και την προώθηση προορισμών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α’ της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Ισραήλ, κ. Κωνσταντίνος Κουρούμαλος, και η αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΤ, κα Αγγελική Χονδροματίδου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024