Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

Η Ρόδος προετοιμάζεται για το συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Φεβρουάριος 2019, 14:50

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών του συνεδρίου επισκέφθηκαν τη Ρόδο ο αντιπρόεδρος της ASTA, με την διευθύντρια Marketing της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και τον πρόεδρο της FedHATTA.


Στις 12-16 Μαΐου  θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Ρόδο το συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ASTA International Showcase. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις της τουριστικής βιομηχανίας των ΗΠΑ, που κατάφερε να προσελκύσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (fedHATTA) και τον ΕΟΤ.

Συγκεκριμένα, η επιλογή της Ρόδου για το συνέδριο ASTA Ιnternational Showcase, ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων το Νοέμβριο του 2018 στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθητισμού & Πολιτισμού κα Μαριέττα Παπαβασιλείου.

Για την πραγματοποίηση του ASTA International Showcase στο νησί της Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεργάζεται με την ASTA, την fedHATTA, τον ΕΟΤ, καθώς και με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Αμερικής θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Ρόδο και τη μεγάλη γκάμα τουριστικών εμπειριών που προσφέρει στον επισκέπτη, ώστε να εντάξουν τον προορισμό στα προγράμματά τους και να τον προωθήσουν στην αγορά των ΗΠΑ. Ήδη, από τα τέλη του 2018 ξεκίνησε η εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο “ASTA Ιnternational Showcase” μέσω του site της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, απ’όπου τα μέλη της καλούνται να ανακαλύψουν τη Ρόδο, έναν από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.


Από αριστερά, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθητισμού & Πολιτισμού κα Μαριέττα Παπαβασιλείου, ο αντιπρόεδρος της ASTA, Robert Duglin, η διευθύντρια Marketing της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Jenn Whitney και ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.


Στο πλαίσιο των προετοιμασιών του συνεδρίου, επισκέφθηκαν τη Ρόδο ο αντιπρόεδρος της ASTA, Robert Duglin, με την διευθύντρια Marketing της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Jenn Whitney και τον πρόεδρο της FedHATTA, κ. Λύσανδρο Τσιλίδη. Οι φιλοξενούμενοι, συνοδευόμενοι από την κα Παπαβασιλείου, τον αντιπρόεδρο της fedHATTA κ. Κώστα Κατσίβα και τον γενικός γραμματέα της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, κ. Σάββα Παγωνάκη, επισκεφθήκαν αξιοθέατα του νησιού που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του συνεδρίου και συζήτησαν για την δυναμική των νησιών της Δωδεκανήσου και ιδιαίτερα για τη Ρόδο και την Κω στην αμερικανική αγορά. Επίσης είχαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη, κ. Γιώργο Χατζημάρκο στο γραφείο του στην Περιφέρεια.

Η κα Παπαβασιλείου δήλωσε: “Το άνοιγμα των νέων τουριστικών αγορών αποτελεί στρατηγικό στόχο της περιφερειακής μας αρχής και εργαζόμαστε για την επίτευξη του ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων μας. Η τουριστική αγορά των ΗΠΑ αποτελεί πρόκληση για εμάς, καθώς παρουσιάζει πολλές και σημαντικές δυνατότητες. Οι αφίξεις Αμερικανών επισκεπτών στην Ελλάδα αυξάνονται διαρκώς και οι προοπτικές για το μέλλον είναι εξαιρετικές. Το ASTA Ιnternational Showcase, θα συμβάλει στην ενίσχυση αυτού του θετικού κλίματος και στην ανάδειξη του τουριστικού πλούτου της Ρόδου στην Αμερική.

Ήδη κατάφερε το νησί να κερδίσει τις εντυπώσεις των εκπροσώπων της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στη Ρόδο. H εμπειρία και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού όλων των συμβαλλόμενων μερών, εγγυάται την επιτυχία της διοργάνωσης”.

Σημειώνεται ότι τα “θεμέλια” για την προσέλκυση του συνεδρίου στη Ρόδο, μπήκαν ήδη από το 2017 στο Μαϊάμι και στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης των Tour Operators των ΗΠΑ (USTOA Annual Conference & Marketplace), όπου επίσης είχε πάρει μέρος η κα Παπαβασιλείου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

“Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να φέρουμε αυτό το τόσο σημαντικό συνέδριο στην περιφέρεια μας και ειδικά στην Ρόδο. Δίνουμε μια μοναδική ευκαιρία στα νησιά μας με αυτή τη διοργάνωση, για να ξεκλειδώσει η τουριστική αγορά των ΗΠΑ, την οποία θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Πρόκειται για μία επιτυχία που ήρθε έπειτα από μία σειρά στοχευμένων ενεργειών.

Δυστυχώς είχε χαθεί πολύς χρόνος τα προηγούμενα χρόνια. Προορισμοί των Κυκλάδων είναι γνωστοί και δημοφιλείς στην αμερικανική αγορά, ενώ τα Δωδεκάνησα είχαν μείνει πίσω σε ότι αφορά την προβολή και την προσέλκυση τουριστών από τις ΗΠΑ. Αυτό προσπαθούμε να το αλλάξουμε. Η Περιφερειακή μας αρχή, σταθερά προσανατολισμένη στην εξωστρέφεια, συνάπτει συνεργασίες με κορυφαίους οργανισμούς διεθνώς, δημιουργώντας νέες αναπτυξιακές για όλα τα νησιά μας”, πρόσθεσε η κα Παπαβασιλείου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top